Joe Biden și-a început mandatul în forță! A semnat 15 ordine executive pentru a repara acțiunile lui Trump

0
494
Sursa foto: indianexpress.com

Liderul american a semnat 15 ordine executive la câteva ore de la depunerea jurământului, privind crizele majore ale SUA. Biden a declarat că vrea să se țină de promisiunile din campanie.

Președintele SUA, Joe Biden, a început să anuleze unele dintre politicile cheie ale lui Donald Trump, acesta precizând că vrea să îşi ţină promisiunile făcute poporului american în campania electorală.

În primele documente semnate din poziția de președinte, el a semnat 15 ordine executive, iar primul dintre acestea este menit să stimuleze răspunsul federal la criza generată de COVID-19.

Celelalte ordine au inversat poziția administrației Trump față de schimbările climatice și imigrație. Joe Biden a declarat că este vorba despre documente referitoare la „criza Covid”, „criza economică” şi „criza climatică”, acestea fiind prioritare. Ordinele executive semnate de preşedinte nu necesită aprobarea Congresului.

Oficiali ai noii administraţii au spus că Biden va emite curând noi ordine executive, și au subliniat că situaţia actuală a ţării impune măsuri cât mai rapide.

Ca măsură de comparație, Donald Trump semnase la două săptămâni de la investirea de la Casa Albă doar opt ordine executive, iar Barack Obama în aceeași perioadă de timp doar nouă.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here