OMS recomandă utilizarea testelor rapide. În România, comercializarea lor a fost interzisă în farmacii

0
760
Sursa foto: zf.ro

Noile recomandări ale OMS privind testarea împotriva COVID-19 prevede folosirea testelor antigen.

Potrivit reprezentanților OMS (Organizația Mondială a Sănătății), aceștia recomandă utilizarea testelor antigenice rapide, în particular, atunci când testele PCR sunt temporar indisponibile. Totodată, specialiștii mai recomandă folosirea testelor rapide care îndeplinesc anumite cerințe, și anume: sensibilitate mai mare de 80%. În prezent, testele rapide disponibile indică o sensibilitate mai mică în comparație cu testele PCR.

Cu toate acestea, avantajul testului antigen este dat de faptul că este mult mai rapid, nu necesită personal de specialitate dar și prețul care este între 30 și 68 de lei. Testele rapide antigen sunt cerute persoanelor care călătoresc din România și la intrarea în alte țări și nu trebuie dublate de un test PCR negativ.

În acest sens, Olanda reprezintă o premieră prin faptul că solicită un test antigen negativ făcut cu cel mult 4 ore înainte de intrarea în țară. Pentru intrarea pe teritoriul Italiei, românilor li se solicită o adeverință care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ.

Sursa aici

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here