Poveste de familie și un autoturism clasic: A cumpărat înapoi mașina tatălui său după 8 ani

0
975
Sursa foto: autobild.de

Mulți regretăm probabil vânzarea unui autoturism. La fel este și cazul acestui fan de vehicule istorice: a vândut mașina tatălui său, un Mercedes-Benz 190 E, însă a cumpărat-o înapoi opt ani mai târziu!

Acest Mercedes-Benz W201, cunoscut de fanii acestui model și drept „Baby Benz”, fabricat în culoarea Rauchsilber, este doar un Mercedes normal, ca oricare altul din seria W201. Cu toate acestea, pentru Karl-August Almstadt din Germania acest model este mai presus de oricare altul, fiind ultima mașină a tatălui său. Mașina a fost vândută în 2011, iar după 8 ani, fiul său a cumpărat-o înapoi în 2019!

Sursa foto: autobild.de

În 1989, Karl Almstadt a cumpărat un Mercedes-Benz 190 E de ocazie la vârsta de 69 de ani. Mașina aproape nouă a aparținut inițial „Daimler-Benz AG” și a costat 28.725 mărci germane, având un rulaj de doar 29.000 de kilometri. Lista de opțiuni cuprindea la vremea respectivă 12 dotări, printre care turometru, trapă, lunetă încălzită, tetiere spate și emblematicul extinctor de 2 kg poziționat în fața scaunului șoferului, care la acel moment costa 176,40 mărci. Tapiseria de stofă era standard, iar cutia de viteze manuală în 4 trepte era suficientă pentru Karl Almstadt, astfel că mașina din categoria compact se potrivea astfel perfect cu ai săi 118 CP. Să fi crezut că este ultima sa mașină? Nimeni nu s-ar fi gândit atât de departe, însă la 80 de ani, Karl Almstadt a predat permisul de conducere din cauza vârstei, iar în 2002 a decedat.

Inițial fiul său a ținut autoturismul în garaj, fiind situat undeva în zona gri ca perspectivă de viitor: între un youngtimer și un potențial autoturism clasic. Din când în când, mama lui Karl-August Almstadt, Herta, se îngrijea de autoturism, însă fără a folosi mașina, în mod evident umezeala, mucegaiul și șoarecii nu aveau cum să fie prielnice mașinii.

Sursa foto: autobild.de

Karl-August Almstadt, care până în 2011 a fost redactor-șef al AUTO BILD, nu a găsit vreun folos autoturismului, motiv pentru care în 2011 a fost vândut lui Klaus Meyer, un șofer de taxi din Hamburg pentru 3.500 Euro, având la acel moment 89.000 km la bord. La vânzare însă, Karl-August Almstadt, a cerut ca în cazul în care vor vinde mașina să îl anunțe pe el primul. Așa a și fost: în 2019 fiica lui Meyer l-a sunat pe Almstadt. Tatăl său a murit și ea a vrut să respecte promisiunea dată în 2011.

După 8 ani, mașina tatălui său nu se schimbase prea mult. În aproape 50.000 km, mașina a primit un singur schimb de ulei, iar două chei originale erau deja pierdute. „Filtrul de benzină era încă cel vechi. Noi față de ceea ce știam eu erau doar două huse murdare pt scaunele față, iar în portbagaj am găsit doar două role de Kleenex. Scaunele erau murdare, dar măcar intacte, iar radioul original Becker era încă la locul lui”, a declarat Karl-August Almstadt.

După o investiție de 7.000 Euro, după achiziție, pentru recondiționare optică și mecanică, dar și pentru întreținerea corespunzătoare, micul comparct W201 arăta din nou ca în ziua în care a fost cumpărat în toamna anului 1989, inclusiv vechile plăcuțe de înmatriculare.

Sursa aici

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here