PNL continuă angajările politice! O chelneriță a ajuns direct la Apele Române

0
1702
Sursa foto: recorder.ro

O fostă chelneriță de la un bar din Iași a fost angajată la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea inundațiilor, fără a avea o minimă pregătire în domeniu.

Anchetă derulată de cei de la Recorder.ro este o continuare a primei anchete derulate cu privire la Apele Române, în care un director a fost înlăturat pentru a face loc clientelei de partid al PNL.

Este vorba de Ovidiu Ianculescu, un inginer tânăr din Mureș care anul trecut, obținuse prin concurs postul de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, o instituție cu peste 400 de angajați, care gestionează infrastructura de apă din șase județe. La doar câteva luni s-a schimbat guvernarea PSD cu cea PNL, directorul Apelor Române a fost înlocuit cu Ervin Molnar, lider local PNL Mureș și astfel au început să fie făcute schimbări și în teritoriu. Pentru că vorbise cu jurnaliștii, Ianculescu a fost detașat la o navetă zilnică din Mureș în Satu Mare.

Vezi aici prima anchetă de la ABA Mureș.

În cea mai recentă anchetă, la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași, care se recomandă subordonaților săi ca fiind „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru”, cerându-le specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu.

Un inginer din instituție s-a hotărât să vorbească despre acest fenomen și spune lucrurilor pe nume cu privire la angajările impuse de PNL în cadrul Apelor Române, convins fiind că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieți omenești.

Cu privire la abilitățile angajatei impuse, Simona Iancu, o fostă chelneriță la un bar cu jocuri de noroc din Iași, spune că nu are nici o zi experiență în domeniul în care s-a angajat și în ceea ce privește aptitudinea digitală, acesta spune că „I-au explicat că trebuie să dea enter, domnișoara a apăsat pe ecranul calculatorului. A văzut că nu s-a deschis a mai insistat o dată, tot nu s-a deschis calcultator…”. Nici acest inginer care a preferat să vorbească deschis de numirile PNL nu a scăpat nepedepsit, iar postul său a fost desființat.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here