Clotilde Armand, primarul USR-Plus al Sector 1 din București a decis să oprească finanțarea pentru patru spitale mari

0
1971
Sursa foto: spotmedia.ro

Primarul USR-Plus, Clotilde Armand a luat o decizie grea pentru tot sistemul medical din România. Retrage complet finanțarea pentru 4 spitale importante din București.

Într-un moment în care sistemul medical din țara noastră are nevoie mai mult ca oricând de sprijin și o finanțare cât mai consistentă, iată că liderul USR-Plus și primar al celui mai bogat sector din București, Sectorul 1, alături de consilierii USR-Plus și PNL, RETRAG COMPLET finanțarea a 4 spitale importante.

Este vorba de Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Trebuie precizat că, Armand motivează decizia prin lipsa resurselor financiare la bugetul local, astfel fără să mai asigure nici măcar plata utilităților.

„Nu prea înțelegem decizia, nici temeiul legal al ei. Spitalele din București au trecut, din 2002, în proprietatea publică a Municipiului București. Noi nu putem întreține clădirile pe care le avem. Noi primeam bani de ultilități, gaze și lumină, dar cel mai important era ce se întâmpla asupra clădirilor, verificările generatoarelor și aparaturii din ATI, ignifugare, verificarea centralelor termice și altele. Eu sper să nu fie așa ceva, să se răzgândească, altfel vom avea un gol de 4 milioane de lei. La minister mi s-a spus că clădirile vor fi trimise la Primăria Municipiului București. Ministerul, chiar dacă e ordonator principal de credite, nu de poate da bani. Nu se poate discuta cu doamna primar! Nu poate fi găsită! Eu nu am reușit. Ce poate fi de spus? Să nu lase copiii deoparte. Noi tratăm peste 20.000 de copii pe an, consultăm peste 800 de copii pe zi”, a declarat Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Stirea completă aici

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here