UE a aprobat solicitarea Rusiei de a înregistra vaccinul Sputnik V în țările membre

0
254
Sursa foto: zf.ro

Uniunea Europeană a aprobat documentația Rusiei pentru vaccinul Sputnik V, solicitat pe 29 ianuarie. Vaccinul are o eficiență de 91,6% împotriva COVID-19.

Uniunea Europeană a aprobat solicitarea Rusiei de a înregistra vaccinul Sputnik V în țările membre. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și-a încheiat procedura de aviz științific pentru vaccin pe 19 ianuarie, iar Fondul Suveran Rus (RDIF), cel care finanțează și comercializează vaccinul, a solicitat înregistrarea în UE a serului pe 29 ianuarie.

UE a autorizat deja vaccinurile împotriva coronavirusului dezvoltate de Pfizer / BioNTech, Moderna și AstraZeneca și a semnat contracte de aprovizionare cu Johnson & Johnson, Sanofi-GSK și CureVac.

Până în prezent, țările membre s-au confruntat cu o campanie de vaccinare lentă, care aparent este cauzată de deficitul de aprovizionare. Ungaria este prima țară europeană care a aprobat utilizarea vaccinului Sputnik V.

Cercetările efectuate până în prezent de către experți, au arătat că vaccinul Sputnik V are o eficiență 91,6% împotriva COVID-19, sporind încrederea internațională față de vaccin.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here