Bugetul pentru 2021. Vezi cu cât s-a diminuat bugetul la Sănătate în anul pandemiei

0
445
Sursa foto: g4media.ro

Cât se taie la Sănătate în anul pandemiei? Din informațiile obținute din bugetul Ministerului Sănătăţii, banii care pleacă către Casa de Asigurări de Sănătate sunt cu trei miliarde mai puţini.

Din primele informaţii obținute de jurnaliștii Antena 3, bugetul de la Sănătate s-a diminuat chiar în anul pandemiei de coronavirus.

Din bugetul Ministerului Sănătăţii, banii care pleacă către Casa de Asigurări de Sănătate sunt cu trei miliarde mai puţini.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este, potrivit surselor Antena 3, unul dintre miniştrii care ameninţă că nu va vota bugetul, nemulţumit de banii pe care ar urma să-i primească.

Sunt tăieri şi la Ministerul Economiei, iar miniştrii USR ameninţă, miercuri, că ei nu vor vota proiectul de buget pe acest an, pentru că este unul auster.

Iată, mai jos, cum arată draftul de buget pe anul în curs. Sunt încă certuri între partidele aflate la guvernare, pentru că fiecare vrea să primească mai mulţi bani pentru ministerele pe care le gestionează.

Ministerul de Finanţe urma să facă public, miercuri, bugetul pentru anul 2021, care anunţă o serie de măsuri de austeritate, care afectează milioane de români, va merge apoi în Parlament, unde va fi suspus la vot. 

Se anunţă plafonări ale salariilor bugetarilor, dar şi eliminarea unor sporuri. Vouchere de vacanţă vor fi tăiate, la fel şi gratuităţile pentru studenţi.

Totodată, este revoltă şi în rândul membrilor Cabinetului Cîţu. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că îşi va da demisia, dacă ministerul nu va primi un buget mai mare.

Era de aşteptat să apară şi tensiuni între PNL şi USR din cauza sumelor alocate.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here