Sindicaliștii din Sănătate protestează în fața Guvernului

0
515
Sursa foto: inquamphotos.com

Membrii Federației SANITAS pichetează Guvernul, solicitând ca măsurile cu impact asupra veniturilor angajaților din sistemul bugetar să fie discutate și negociate.

Acţiunea de protest a Federaţiei Sanitas, continuă seria celor începute în toamna anului trecut și a început la ora 14.30.

Reprezentanţii federaţiei au anunţat că salariaţi din Sănătate şi Asistenţă Socială ies în stradă pentru a susţine revendicările la care nu vor renunţa cu atât mai mult cu cât reprezentanţi ai coaliţiei de guvernare, aflaţi anul trecut tot în poziţii de conducere în Guvern, au garantat în octombrie 2020 acordarea drepturilor revendicate.

„Mai mult decât atât, vom manifesta pentru reluarea dialogului social real astfel încât noile teme cu impact major asupra veniturilor salariaţilor din sistemul bugetar, lansate în spaţiul public în ultima săptămână, să poată fi dezbătute şi negociate într-un cadru firesc, democratic, legiferat în România, putând în consecinţă să se transforme în decizii unanim acceptate şi corect reglementate!”, au transmis reprezentanţii Sanitas.

Sindicaliştii au spus că îşi vor manifesta nemulţumirea în stradă „atâta timp cât asaltul asupra sistemelor pe care le reprezintă şi asupra salariaţilor pe care îi apără va continua într-un mod agresiv, netransparent şi imoral”.

„Atragem atenţia guvernanţilor care au ales să comunice cu organizaţiile sindicale doar prin declaraţii publice, anulând astfel principiile dialogului social şi dreptul salariaţilor la informare şi apărare, că riscăm declanşarea unei avalanşe de reacţii spontane, incontrolabile ale angajaţilor din Sănătate şi Asistenţă Socială care ar putea periclita întregul efort de stopare a pandemiei de COVID-19 şi ar putea aduce cele două sisteme în colaps”, au mai subliniat aceştia.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here