Jaguar a anunțat că va construi doar mașini electrice din 2025

0
613
Sursa foto: cars24.com

Jaguar și Land Rover se pregătesc să producă doar mașini electrice. Anunțul a fost făcut de către managerul celor două companii, Thierry Bollore.

Fie că ne place, sau nu, viitorul automotive se arată tot mai mult electrificat. Nu va mai dura mult până când toate mașinile vor fi electrice sau hibride.
După Bentley și Rolls Royce, Jaguar se pregătește și ea de tranziție.

Thierry Bolloré, CEO Jaguar Land Rover: „Acum a venit momentul să ne gândim la viitor. Este responsabilitatea noastră. Mereu am fost în avangarda tehnologiei, design-ului și luxului vehiculelor. Și intenționăm să continuăm”.

Jaguar va construi doar mașini electrice din 2025 ca parte a noii strategii a companiei. De asemenea, divizia Land Rover va trece doar la astfel de modele. Sunt în plan 6 modele de Land Rover în următorii 5 ani, însă primul va fi disponibil abia din 2024.

În planul companiei britanice, 60% din mașinile companiei vândute în 2030 vor fi electrice, până în 2039 procentul va ajunge la sută la sută. Jaguar va investi 3 miliarde de dolari în strategia de trecere la mașinile electrice.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here