Vești proaste pentru fanii Mercedes: viitorul C63 AMG va avea motor de 2.0 litri, în locul celui de 4.0 V8

0
652
Sursa foto: motortrend.com

Cunoscut pentru performanțele motoarelor, divizia AMG a celor de la Mercedes trec la downsizing și în cazul modelului C63 AMG.

Veste tristă pentru toți fanii motorsport și în special pentru cei ai Mercedes. Sufletul brandului, divizia AMG, responsabilă de cele mai puternice motorizări, va face un salt uriaș în cazul lui C63 AMG. Din păcate este un salt uriaș în spate, pentru majoritatea pasionaților AMG.

Mercedes a confirmat oficial că noul C63 AMG va trece de la propulsorul 4.0 V8 biturbo la un simplu motor în 4 cilindrii de doar 2 litri. Evident, producătorul german se scuză punând în față argumentele privind politica tot mai strictă privind emisiile, sacrificând astfel modelele super-sport. Cu toate acestea, Mercedes a declarat că micuțul motor de 2 litri va reuși performanțe mai bune decât actualul 4 litri V8 biturbo. Greu de imaginat totuși…

Sursa foto: autoevolution.com

Cel mai probabil vom avea în noul C63 AMG motorul de pe AMG A45S, adică o cilindree de 2 litri ce dezvoltă 421 CP, dar probabil puțin mai „dopat”. Trebuie ținut cont de faptul că actualul C63 AMG livrează 476 CP, iar C63S AMG livrează nu mai puțin de 510 CP.

Conform zvonurilor, se așteaptă ca noul C63 AMG să vină cu o rețetă hybrid, care va presupune motorul amintit mai sus de 2 litri cu o putere de 430-450 CP, asistat de un motor electric care va livra suplimentar 60-100 CP.

Analizând strict cifrele, este evident ca noul C63 AMG sună mai interesant și cel mai probabil primele secunde de accelerație vor fi interesante, însă trebuie ținut cont de faptul că vorbind de o mașina pentru pasionați, un astfel de model are rolul asigurării unui sentiment aparte în timpul condusului. Ca să nu mai spunem de sunetul inegalabil al celebrului V8.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here