Schimbări majore la RCA din martie. Vezi cu cât se vor scumpi asigurările

0
776
Sursa foto: cars.ro

Din martie va intra în vigoare una din cele mai mari schimbări cu privire la RCA. Vezi care sunt acestea și cât te va costa noua poliță.

Cea mai nouă variantă a polițelor de asigurare RCA aduc o schimbare majoră pentru toți românii, probabil și în bine, dar în principal prin scoaterea mai multor bani din buzunar.

Vorbim desigur despre introducerea automata, în toate polițele, a decontării directe, adică a posibilității ca șoferul păgubit să se adreseze, în caz de accident, propriului asigurator nu companiei care a emis RCA pentru mașina șoferului vinovat.

Această măsura va aduce, la rândul ei, multe schimbări, printre care și o creștere de preț.

În acest sens, în documentele oficiale trimise de ASF către Ministerul Finanțelor Publice (MFP), inițiatorul proiectului de OUG care va transpune în legislație schimbarea, ASF estimează o scumpirea de 10-12% a tarifelor RCA ca urmare a introducerii decontării directe în toate polițele.

„Totusi, estimarea se bazeaza pe situatia actuala din piata, care se va schimba radical dupa ce legea va fi modificata, motiv pentru care sunt sanse mari ca scumpirile sa fie semnificativ mai mici” a declarat vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Cristian Rosu.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here