Vive la France! Noul Citroen C3, un adevărat trendsetter

0
972

După o „carieră” onorabilă de 18 ani și cifre de vânzări record în Italia, dar și în multe țări europene, noul Citroen C3 este mai inovator și captivant ca niciodată.

Francezii au început să ne uimească tot mai mult prin modele cu un design mai atrăgător și opțiuni cu adevărat de invidiat, fie că vorbim de Peugeot, Citroen sau mai nou DS Automobiles. La fel este și în cazul noului Citroen C3, care de la debut până în prezent a evoluat semnificativ, devenind de la o mașină mică de oraș la un mini-SUV urban care știe să atragă privirile din toate direcțiile.

Începutul lui 2020 a adus un facelift pentru C3, însă putem spune fără probleme că au făcut mai mult decât atât. 

La capitolul exterior, noul C3 vine cu farurile restilizate, o grilă care a fost la baza conceptului Cxperience, aripile mai proeminente și celebrele Airbump de pe laterale ceva mai subtile. Pentru diversitate, cei de la Citroen s-au gândit să aducă două noi culori paletei caroseriei și una nouă pentru plafon, astfel că ai nu mai puțin de 97 de variante de stilizare a exteriorului.

Farurile Citroen LED sunt și ele un strop neașteptat, pe care le consider absolut necesare. Îți vor ușura mult condusul pe timp de noapte, și de ce să nu recunoaștem, arată exemplar și ca design.

Analizând per ansamblu întreg exteriorul, pot spune fără probleme că noul C3 va reuși să atingă exigențele chiar și a celor mai atenți la cele mai mici detalii. Posesorul va ieși cu siguranță în evidență și va aduce un strop de culoare în peisaj.

Dacă vorbim de interior, C3 te va surprinde cu adevărat. Cu toate că înainte de test drive, aveam o idee preconcepută, bazată pe experiențele cu generațiile anterioare, pot afirma fără probleme că mi-a depășit așteptările. Primul lucru pe care îl vei observa sunt scaunele Advanced Comfort, atent stilizate să potrivească caracterului ales din cele 97 de variante disponibile. Deși preluate de la C4 Cactus, te vei putea bucura de un condus confortabil și de ce să nu o spunem, și de un design aparte.

Intrat în lumea lui C3, ceea ce cu siguranță te va captiva sunt mânerele de tip „poșetă” de pe ușile față. Pe mine m-a dus mai repede cu gândul la mânerele de pe celebrele modele americane din anii 70-80, dar în definitiv e importantă imaginația celui/celei de la volan.

Elementele de plastic destul de multe și maneta pentru pilot automat preluat 1 la 1 de pe generațiile vechi de Citroen reprezintă un minus (de natură optică doar), însă cu cele 97 de variante de stilizare la dispoziție, te vei putea juca și bucura de un design per total aparte la interior, iar bordul va purta și el amprenta designului tău.  Gurile de ventilație sunt și ele redesenate și deși te duc cu gândul la retro-look, arată mai fresh ca oricând.

Ceea ce îți va ușura experiența cu C3 este un display tactil de 7 inch, care se va ocupa de toate funcțiile esențiale de confort: radio, climatizare, setările mașinii, navigație, etc., comenzile fiind integrate în display. Dacă tot vorbim de gadgeturi, îți pot spune că în noul C3, sistemul Citroen Connect Radio DAB este compatibil atât cu Apple CarPlay, cât și cu Android Auto, ai un port USB în care îți poți încărca telefonul la nevoie, dar și funcția MirrorLink. Pentru cei pasionați și de muzică, îți pot spune că sistemul audio acoperă necesitățile unei călătorii în care să te bucuri la maxim de playlist-ul tău preferat.

Pentru că în ziua de azi și spațiul inteior este un factor important, poți să stai liniștit! Deși din exterior nu ar trăda că dispune de mult spațiu, noul C3 se asigiră să dispui de suficient loc. Măsurând aproape 4 metri în lungime și puțin peste 2 metri în lățime, francezii s-au asigurat să se ocupe și de pasagerii spate, care în variantele precedente au fost puțin omiși din calcule. În funcție de poziția celor din față, pasagerii de pe locurile spate se pot bucura de dimensiuni mai mari decât ale rivalului german VW Polo și în mod cert mai confortabil. Micul francez este optim și dacă ai în plan o mică vacanță de weekend, punându-ți la dispoziție un portbagaj de 300 litri, iar dacă vei rabata bancheta vei obține puțin peste 900 litri pentru bagajele tale.

Motorizarea a fost un alt punct care pe durata testului mi-a atras atenția, noul C3 fiind disponibil cu o motorizare pe benzină în două variante de putere PureTech 83 (PureTech 83 S&S BVM5) și 110 (PureTech 110 S&S BVM6 sau EAT6) și o motorizare pe diesel.

Modelul testat a fost 1.2 PureTech 110 S&S BVM6, care dezvoltă 110 CP și un cuplu 205Nm, legate la o cutie manuală cu 6 trepte. Deși vorbim de un motor pe benzină în 3 cilindrii cu turbină, deci puțin mai gălăgios, pe durata testului efectuat mașina s-a comportat bine, iar răspunsul la pedala de accelerație a fost exemplar.

În ciuda cilindreei, mașina trage destul de bine și din turație joasă, astfel că îți va ușura mult strecuratul prin trafic, iar la drum intins pot spune că am rămas plăcut impresionat de modul în care se comportă, atât în regim de drum național, cât și în regim de autostradă. Direcția este ușoară, iar trecerea peste denivelări, linii de tramvai sau pur și simplu prin traficul de zi cu zi din România este mai confortabil. Cu toate acestea, datorită direcției ușoare, recomand atenție în a nu aborda prea sportiv anumite viraje, pentru că până la urmă vorbim de un luptător cu traficul urban și nu de un sportiv gândit să abordeze trasee tehnice. La capitolul consum, vei constata că noul C3 este și prietenos cu buzunarul, fiind plasat la o medie de 5 l/100km.

Per total, după câteva sute de km împreună, urban și extraurban, pot spune fără probleme că noul C3 reprezintă combinația ideală pentru jungla urbană, dar care te va face să te bucuri și de micile ieșiri de weekend într-un mod confortabil.

Noul Citroen C3 are un preț de pornire de 13.277,- Euro fără TVA, iar modelul testat a ajuns grație opționalelor, care îți vor face viața ușoară, la puțin peste 14.000,- Euro fără TVA.

Ca să te poți convinge și tu de noul C3, te invităm să mergi la reprezentanța Peugeot-Citroen din Oradea, VIMEX S.R.L. situat pe Șoseaua Borșului nr.74 pentru un test drive.

Dacă te-a convis și pe tine, cu siguranță vei primi și o ofertă de nerefuzat

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here