Subprefect la doar 27 de ani: Ascensiunea fulminantă a unei membre PNL, ajunsă al doilea om din Prefectura Galați

0
692
Sursa foto: psnews.ro

Noul subprefect de Galați este o tânără de doar 27 de ani. Andra Mihaela Costache, acum subprefect de Galați din partea Partidului Național Liberal, a fost și cel mai tânăr secretar de stat din România, în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului condus la acea vreme de Ionuț Stroe.

Fostul premier și actual președinte al Camerei Deputaților se lăuda la preluarea guvernării în 2019 de către PNL că sunt primul guvern de competenți din România, dar și cu faptul că s-a terminat cu numirile pe linie de partid. Competența PNL în a guverna s-a dovedit prin prostestele din stradă care sunt tot mai multe. Numirile politice au fost alt exemplu în care dacă tăcea, filosof rămânea Orban…

Iată că după celebrele numiri de ospătari și coafeze în poziții cheie în ministere, a venit rândul ca o membră PNL Galați să devină subprefect la doar 27 de ani. Inițial Andra Mihaela Costache, a fost cel mai tânăr secretar de stat din România, lucrând în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului condus la acea vreme de Ionuț Stroe. iar acum, tânăra membră PNL a ajuns subprefect de Galați din partea partidului. Dacă ar fi vorba de o poziție onorifică, deși nu ar fi nici așa justificat, nu s-ar spune nimic, dar vorbind de o instituție vitală în gestionarea activităților importante în județ, nu poți să nu te uimești și gândești la competențele ce o recomandă pe tânără pentru poziție.

Anunțul că va fi numită subprefect de Galați a fost făcut chiar de ea. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Andra Costache anunță că „se întoarce acasă” și transmite mulțumiri PNL Galați și președintelui PNL Galați  „pentru girul primit pentru cele două funcții”:

Sursa foto: psnews.ro

După un an de activitate, închei mandatul de Secretar de Stat la Ministerul Tineretului și Sportului.

Îmi continui parcursul profesional cu sufletul tot la sectorul de Tineret, din care și fac parte, și cu o mare satisfacție venită din tot ceea ce am reușit să facem în acest an total atipic și extrem de dificil pentru întreaga societate, implicit pentru tinerii români, și mai ales pentru tinerii defavorizați.

Pentru mine, poziția ocupată în MTS a fost o adevărată onoare, ținând cont de toată munca și implicarea pentru sectorul de Tineret care mi-a călăuzit pașii natural, atât înainte de a ajunge la minister, cât și pe parcursul exercitării funcției. Mulțumesc, domnule ministru Ionuț Stroe, pentru tot sprijinul acordat în susținerea proiectelor de tineret!

Mi-am asumat cu responsabilitate acest rol și pot spune cu sinceritate și mulțumire că sunt mândră de realizările ultimelor luni, realizări care nu ar fi fost posibile fără implicarea, seriozitatea și profesionalismul echipei mele, #TinereTeam, al oamenilor din minister și din subordonate și, bineînțeles, din celelalte ministere și instituții cu care am colaborat. Iar pentru acest lucru le mulțumesc enorm. Gândul meu se îndreaptă în special către colegii alături de care #MTS a gestionat 47 de centre de carantină, cu peste 6000 de carantinați.

Mi-aș dori ca proiectele începute să fie continuate și finalizate. Profit de ocazie să anunț că urmează să mă întorc acasă, în Galați, unde, în următoarea perioadă, voi ocupa funcția de subprefect al județului.

Mulțumesc, #PNL Galați și George Stângă pentru girul primit pentru cele două funcții!”.

Andra Mihaela Costache este licențiată în istorie și urmează o facultate de comunicare și relații publice, ambele la Universitatea „Danubius” din Galați, iar din CV-ul său aflăm că a fost preşedinte la Rotaract Galaţi, senior HR Business Partner la IV Future, iar cariera politică și-a început-o în 2017, când a fost angajată consilier parlamentar la cabinetul senatorului PNL George Stângă, președintele PNL Galați, vreme de aproape trei ani. Cariera politică a tinerei a continuat apoi la București, când a fost numită în poziția de subsecretar de stat și apoi de secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, condus la acea vreme de Ionuț Stroe.

Contactat de jurnaliștii de la PS News, ex-ministrul Ionuț Stroe spune că, în ciuda vârstei de doar 27 de ani, tânăra liberală „învață foarte repede, este bine pregătită” și „are o experiență în administrația centrală” care o recomandă pentru poziția de subprefect al Galațiului. Stroe este de părere că vârsta nu este un impediment, iar „în România este mai mare nevoie ca în alte țări de oameni tineri, profesioniști, care să vină să înlocuiască oamenii care au arătat cam ce pot”.

PS News a luat legătura și cu George Stânga, președintele PNL Galați, care a confirmat că Andra Mihaela Costache a fost propusă subprefect de Galați la propunerea PNL, însă nu a oferit alte detalii despre ceea ce o recomandă pentru această funcție. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că președintele PNL Galați a justificat, la întâlnirile liberalilor, numirea tinerei pe poziția de subprefect de Galați ca „o pregătire” pentru viitoarele alegeri locale, Andra Costache urmând să fie candidatul PNL la funcția de primar al orașului Târgu Bujor.

România normală a lui Klaus Iohannis și PNL este în plină dezvoltare cu „personalități” din toate peisajele…

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here