China face obligatorii testele anale pentru COVID-19 pentru toți turiștii care sosesc în țară

0
707
Sursa foto: texastribune.org

Cu toate că pare mai mult o știre de 1 aprilie, este cât se poate de adevărată. Atenție celor care au în plan o călătorie în China.

China face testele anale pentru depistarea COVID-19 obligatorii pentru toți turiștii care sosesc în țară.

Guvernul explică decizia, prin faptul că procedura oferă un grad mai mare de precizie decât alte metode de depistare a virusului. În plus, odată cu impunerea noilor condiții de călătorie, autoritățile au anunțat centre de testare în aeroporturile din Beijing și Shanghai.

Li Tongzeng, medic pneumolog, spune că testele anale sunt mai bune, deoarece urmele de viruși rămân mai mult în probele fecale decât în ​​nas sau în gât, potrivit presei din China.

Mișcarea vine după ce Japonia a cerut Chinei să nu mai facă astfel de teste cetățenilor săi când intră în țară, pe motiv că tampoanele provoacă o angoasă la nivel psihic. „Unii japonezi au raportat ambasadei noastre din China că au facut teste de tampon anal, ceea ce a provocat o «durere psihologică» mare„, a declarat Katsunobu Kato, secretarul șef al cabinetului japonez, într-o conferință de presă.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin, a apărat procedura, susținând că este „bazată pe știință“, iar testele sunt „în conformitate cu schimbările din situația epidemiologică, precum și cu legile și reglementările relevante“.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here