Florian Bodog: Fosta conducere a Spitalului Județean încearcă să minimalizeze problemele și să pună sub semnul întrebării demersul PSD de a aloca mai mulți bani pentru spitale

0
1139
Sursa foto: arhivă

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog a reacționat la minciunile PNL și a readus în lumină atât problemele locale în spitale, dar și demersul PSD de a aloca mai mulți bani pentru spitalele din Bihor.

Fostul ministru al Sănătății a reacționat la minciunile PNL, care potrivit acestuia încearcă să ascundă problemele reale din spitalele din județul nostru și încearcă să minimizeze totodată demersul PSD de a aloca bani pentru spiatelele bihorene.

Reacționând la minciunile vehiculate de PNL, ieri, am arătat problemele identificate de specialiștii ISU la Spitalul Județean din Oradea în ceea ce privește prevenirea și stingerea incendiilor. În ciuda situației grave în care se află spitalul, fosta conducere (ajunsă astăzi în băncile Senatului) încearcă să minimalizeze problemele și să pună sub semnul întrebării demersul PSD de a aloca mai mulți bani pentru spitalele din Bihor tocmai pentru a putea începe, de urgență, lucrările și amenajările atât de necesare împotriva incendiilor.

Astăzi, vreau să vă prezint cum s-a implicat PSD pentru a dezvolta spitalele din Oradea, mai ales în perioada în care am fost ministru al Sănătății și PSD a guvernat România (2017 – 2019).

Spitalul județean din Oradea cu un manager de la PNL a primit atunci de la Guvernul PSD multe milioane euro, bani alocați pentru reparații capitale și achiziții de aparatură medicală performantă, inclusiv Computer Tomograf, RMN, aparate de anestezie și accelerator de particule (pentru Centrul Oncologic).

De asemenea, am deblocat acordul cu Banca Mondială și astfel am asigurat co-finanțarea necesară pentru extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean. Așadar, fostul manager ar trebui să înceteze cu minciunile!

Am sprijinit și vom sprijini în continuare proiectele de modernizare ale spitalelor în vederea asigurării unor servicii mai bune pentru pacienții bihoreni. Tot în acest sens am depus și amendamentele noastre la bugetul pe 2021, amendamente trântite la vot de parlamentarii PNL Bihor, la ordinul lui Cîțu și Orban.

Aceștia sunt așa de “preocupați”, încât, la început lunii Februarie, i-au trădat inclusiv pe angajații din sistemul sanitar și NU au votat creșterea salariilor din Sănătate. Nu au votat nici atunci și nici acum propunerile noastre, chiar dacă toate erau cât se poate de corecte și de utile!

Problema țării nu este deficitul bugetar, ci deficitul de interes al guvernanților față de români!”, a declarat Florian Bodog, senator PSD Bihor și fost ministru al Sănătății.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here