Klaus Iohannis: Circulația va fi restricționată mai devreme. Nu avem în vedere un lockdown de Paști

0
487
Sursa foto: cotidianul.ro

În stilul deja cunoscut, președintele Iohannis a apărut la televizor, anunțând noile măsuri împotriva COVID-19 și prelungirea stării de alertă. Circulația restricționată mai repede, de la ora 22.00. Oare poate fi crezut când spune că nu vom avea un lockdown de Paști?

Circulația pe timp de noapte ar putea fi restricționată mai devreme, de la ora 22,00, pe fondul tendinței de creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus, a anunțat marți președintele Klaus Iohannis, care a asigurat însă cu nu se are în vedere impunerea unui lockdown de Paști.

Restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate iar circulația pe timp de noapte care este restricționată acum de la ora 23 va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la orele 22”, a spus șeful statului, într-o declarație de presă.

Președintele a atras atenția că cifrele din ultima săptămână privind pandemia sunt „îngrijorătoare” iar tendința de creștere e evidentă și presiunea pe secțiile de terapie intensivă este tot mai mare.

Trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal”, a adăugat el.

Declarația vine după o ședință de lucru la Palatul Cotroceni privind siguranța publică în unitățile de învățământ, la care au mai participat premierul Florin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, inspector general – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Gen. mr. Dan Paul Iamandi, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Sursa video: YouTube.com

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here