Milioane de euro rulate prin ONG-urile ministrului Voiculescu. Silviu Mănăstire: Se înmulţesc delaţiunile între grupările de rezistenţi

0
1164
Sursa foto: psnews.ro

Milioanele de euro rulate prin ONG-urile conduse de ministrul Sănătății USR Plus, Vlad Voiculescu, ies la suprafață.

Jurnalistul Silviu Mănăstire comentează, pe pagina de Facebook a emisiunii „Dosar de politician”, scrisoarea analistului politic Mario De Mezzo, director general al Oficiului Român pentru Drepturi de Autor și un fost apropiat al lui Vlad Voiculescu, către actualul ministru al Sănătății. „Se înmulțesc delațiunile între grupurile de rezistenți”, remarcă Silviu Mănăstire, făcând referire la dezvăluirile lui De Mezzo, care vorbește, printre altele, de milioanele de euro pe care le încasa Vlad Voiculescu prin ONG-ul său, fără să întocmească rapoarte publice anuale. Același De Mezzo se întreabă de ce niciunul dintre consilierii onorifici ai ministrului Sănătății nu și-a publicat declarația de avere.

Mi-a plăcut asta: gașca de golani online a lui Vlad Voiculescu. Mardeiașii digitali conduși de Marian Rădună, consilierul onorific al ministrului Sănătății, specializat în logistica legume-fructe…

Se înmulțesc delațiunile între grupările de rezistenți, angajați acum la Stat, aflam și noi astfel informații lămuritoare despre trecutul lor, afaceri și interese. Un amănunt: milioane de euro rulate prin ONG-urile lui Voiculescu.

Niciun consilier personal al ministrului VV nu a avut bunul simț să-și publice CV-ul, darămite declarațiile de avere și interese. Chiar dacă sunt “onorifici”, folosesc din belșug resursele statului!

Pai, nu erați voi cu transparența în gură de dimineața până seara?”, scrie Silviu Mănăstire.

Scrisoarea lui De Mezzo

Analistul politic Mario De Mezzo, director general al Oficiului Român pentru Drepturi de Autor,  i-a tranmis public o scrisoare, prin intermediul voxpublica,  ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

(….) Au fost momente când am încruntat din sprânceană la lucruri pe care le-ai făcut, dar am pus asta pe seama entuziasmului tău. De exemplu, când, în 2016, ai luat o mare parte din guvernul Cioloș și ați făcut un team building la tine, la Magic Camp. Eu eram încă director executiv la acea organizație și mi s-a părut revoltător. Mi s-a părut necinstit față de breaslă să iei un întreg guvern ”pe val” și să îl duci ”la tine acasă”, doar pentru a-ți promova asociația.

Mai mult, dacă ați fi făcut în fiecare lună câte un team-building la o altă organizație, te-aș fi aplaudat. Din păcate, în urma ta au rămas doar câteva zeci de hashtaguri #magicgovernment #magicamp… și atât. Am fost trist, dar eram încă dispus să îți acord ”the benefit of the doubt”.

Cea mai bună dovadă, Vlad, că am avut bună credință este că am venit spre voi (spre Melania, ca să fiu exact) și v-am semnalizat că nu aveați rapoarte anuale, deși strângeați deja milioane de euro de la oameni și le erați datori cu raportări financiare publice. Ați făcut, și sunt sigur că mesajele acelea au avut legătură cu rapoartele anuale.

(…)

Știi, l-am întrebat public pe pagina mea de facebook pe Marian Rădună, consilierul tău, să explice ce face în minister, să își publice declarația de avere. Nu e obligatoriu, l-am rugat în numele transparenței pe care am văzut că o clamezi în cartoline. Știi ce a făcut?

El și partenerul lui, Răzvan, cel cu care a fost în tabără și i-au învățat pe copii să fumeze civilizat si gașca lor, Vlad, cei care vin odată cu Marian Rădună, m-au terfelit atât în mesaje private, cât și în postări pline de minciuni ordinare, ei știind că sunt minciuni.

(…)

Acesta este felul în care vrei să fii amintit? Cu un consilier care are gașcă de golani online dispusă să mintă, să batjocorească, să joace în picioare pe oricine pune întrebări legitime? De asta i-ai adus, Vlad, că nu înțeleg ce altă experiență sau valoare poate aduce un lucrător în logistică legume fructe”, scrie Mario De Mezzo.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here