Victorie pentru dr. Flavia Groșan! Colegiul Medicilor Bihor: Nu avem reclamație care să întrunească condițiile unui malpraxis. Doamna doctor va continua să-și trateze pacienții exact cum a făcut-o până acum.

0
450
Sursa foto: ziuaveche.ro

Deja devenită celebră, medicul pneumolog Flavia Groșan a fost audiată luni la Colegiul Medicilor Bihor pentru afirmațiile din spațiul public. Dr. Groșan nu a fost sancționată și va putea să își trateze pacienții în continuare.

Devenită cunoscută la nivel național după afirmațiile sale privind schema de tratament oficială din spitale, medicul orădean a fost chemat în fața Comisiei de etică din cadrul Colegiului Medicilor Bihor. Prezenți pentru a o susține pe medicul Groșan au fost peste 150 de oameni care și-au exprimat împotriva sancționării medicului.

Sursa foto: adevarul.ro

Înainte de audierile de la Colegiul Medicilor Bihor, pneumologul dr. Flavia Groșan a declarat că nu îi este rușine de activitatea sa și că va fi alături de pacienți.

Mă uit în spate şi nu-mi e ruşine de ceea ce am făcut. Voi fi aici lângă dumneavoastră, de fiecare dată!”, a declarat dr. Flavia Groșan.

Raportat la rezultatul audierii, președintele Colegiului Medicilor Bihor a declarat că dr. Groșan nu a fost sancționată și că tratamentul acesteia realmente își are rolul ei și locul ei și acest val imens de simpatie confirmă că tratamentele doamnei doctor sunt bune”.

A fost o discuție amiabilă. O discuție cu doamna doctor Flavia Groșan, în care dânsa și-a exprimat dragostea față de pacienți, empatia față de ei, știind că există o simpatie foarte mare în rândul pacienților pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit să precizez că este vorba despre Comisia de etică și deontologie medicală, deoarece au fost încălcate articolul 10 și articolul 22 din Codul de Deontologie Profesională, legat de denigrarea unor colegi de-ai domniei sale și de afirmarea în spațiul public a unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice. Nu avem niciun fel de reclație. Nu avem reclamație care să întrunească condițiile unui malpraxis. Reclamația venită pe mail de la colega noastră din București nu întrunește reclamația de malpraxis. Nu a fost anchetată, a fost audiată. Doamna doctor va continua să-și trateze pacienții exact cum a făcut-o până acum. Toate cazurile grave vor fi îndrumate spre spital unde există analize mai complexe și a unui tratament de suport”, a declarat jurnaliștilor, Carmen Pantiș, președintele Colegiului Medicilor Bihor.

Totodată, dr. Pantiș s-a raportat și la tratamentul dat de dr. Groșan, catalogându-l drept unul bun și care își are rolul său.

„Am discutat câteva elemente legate de medicația pe care o dă doamna doctor, care realmente își are rolul ei și locul ei și acest val imens de simpatie confirmă că tratamentele doamnei doctor sunt bune. Am rugat-o să-și exprime anumite rețineri legate de colegii din spital și dânsa ne-a spus că nu există elemente de neîncredere legate de activitatea din spital”, a declarat dr. Pantiș.

La ieșirea de la audiere, pe lângă cei peste 150 de oameni prezenți să o susțină pe doctorița Groșan, s-a aflat și realizatorul TV, Mihai Gâdea.

Sursa video: YouTube.com/SintezaZilei
Sursa foto: YouTube.com/Bihon

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here