Opinie juridică în noul scandal PNL-USR Plus. Avocatul Winzer: Riscă PEDEAPSĂ cu închisoarea

0
806
Sursa foto: Facebook.com

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat pe pagina de socializare a fostului ministru Violeta Alexandru, că a descoperit că liberalii au măsluit cifrele din pandemie în perioada alegerilor din toamna lui 2020. Avocatul Cristian Winzer vine și lămurește situația din perspectivă juridică.

Avocatul Cristian Winzer a spus că Vlad Voiculescu riscă pedeapsă cu închisoare.

Dezvăluirile ministrului Vlad Voiculescu vizând ”artificiile” și ”felul inovativ” prin care guvernul Orban a calculat incidența ratei Covid înainte de alegeri (eliminând cifrele din focare și ”pierzând vreo două zile” din calculul incidenței la 14 zile) sunt extrem de grave și trebuie să facă obiectul unor cercetări penale!

Aceasta în condițiile evidente în care descrierile vizează fapte ale unor funcționari publici care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au îndeplinit defectuos (prin încălcarea legii) acte specifice funcției (au manipulat/modificat/alterat datele reale ale epidemiei la nivel național), cauzând prin aceasta o evidentă vătămare a drepturilor constituționale și intereselor legitime ale populației (ex. dreptul la ocrotirea sănătății).

Vlad Voiculescu confirmă public că ALEGERILE (fie anticipate, fie la termen) au reprezentat PRIORITATEA guvernului PNL (populația fiind indusă și menținută în eroare în legătură cu incidența ratei Covid și expusă direct unor riscuri de îmbolnăvire, doar pentru realizarea unor interese politice meschine). DOAR asta i-a interesat! NU sănătatea, NU educația, NU agricultura, NU oamenii, NU companiile, NU România!

Spre aducere aminte, inclusiv în fițuica aceea absolut jenantă numită ”program de guvernare”, depusă în Parlament în martie 2020 (după ce OMS anunțase deja că epidemia de COVID-19 este, oficial, PANDEMIE), principalul obiectiv al guvernului PNL era ”organizarea și desfășurarea corectă a ALEGERILOR POLITICE programate în 2020”...

PS: Ar fi important de clarificat și de când știe Vlad Voiculescu aceste lucruri extrem de grave și de ce înțelege să le folosească abia acum și doar ca instrument al disputei politice cu PNL…

Aceasta nu doar în raport de împrejurarea că dacă știa de existența acestor ”artificii” și nu a spus nimic public, este un ticălos la fel de mare precum cei care le-au realizat și pe care îi critică acum, dar și de împrejurarea că, potrivit Codului penal, funcționarul public care, luând cunoștință de săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia își îndeplinește sarcinile, OMITE sesizarea DE ÎNDATĂ a organelor de urmărire penală, săvârșește infracțiunea de omisiunea sesizării (pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă)…”, a precizat avocatul Cristian Winzer.

Sursa – dcnews.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here