Împreună putem să dăm o mână de ajutor! 7 copii loviți crunt: tata decedat de AVC, mama cu cancer la colon în ultimul stadiu

0
1074
Sursa foto: bihon.ro

Alianța Comunitară Umanitate Marghita, prin Dan Marcel Ile, a lansat o campanie de strângere de fonduri „Uniți salvăm o mamă și ajutăm 7 copii”.

E o povește zguduitoare care nu te poate lăsa indiferent și care, cel puțin în această fază, are o soluție la îndemâna noastră. Campania își propune strângerea a 20.000 lei pentru a cumpăra o casă pentru șapte copii semi-orfani care locuiesc cu mama lor bolnavă de cancer la colon. Primarul de Sălacea, Bela Horvath, s-a implicat și este la curent cu necesitățile copiilor și a ajutat familia să strângă bani pentru casa în care stă acum, la marginea localității. Pentru o casă în care mama bolnavă și copiii să trăiască decent mai sunt necesari aproximtiv 5.000 euro. Până ieri, prin campania lansată de asociația din Marghita se strânseseră 5.800 lei. De asemenea, primarul de Sălacea crede că de mare ajutor pentru copii ar fi niște laptop-uri pentru ca cei mici să poată învăța. Primarul a reușită să le ducă un calculator și niște tablete, dar niște laptop-uri ar fi binevenite.

Iată însă povestea acestor suflete greu încercate spusă de inițiatorul campaniei: „După ce în urmă cu doi ani tatăl lor a murit fulgerător în urma unui accident vascular, acum mama copiilor a fost diagnosticată cu cancer în ultimul stadiu la colon, la numai 39 de ani. Operată de urgenţă, ţintuită la pat şi tratată prin chimioterapie cu citostatice, Mariana Naghiu a primit diagnostic rezervat de la medici pentru viitorul ei… Lovitură cruntă pentru ea şi cei şapte copii, cel mai mic de 5 ani şi cel mai mare de 15 ani. Cei mai mici nici nu înţeleg încă ce se întâmplă, iar pentru cei mai mari vestea a căzut ca un trăznet. După moartea tatălui, mama era singura care îi creştea şi îngrijea pe cei şapte copii, în mari greutăţi materiale şi sufleteşti, într-o căsuţă dărăpănată de la marginea localităţii Sălacea. Condiţiile în care trăieşte această familie nevoiaşă sunt oricum dintre cele mai grele, cu mari lipsuri, într-o căsuţă de pământ lipit cu doar două odăi, fără cele mai elementare utilităţi. Acesta este cel mai grav caz social pe care Alianţa Comunitară “Umanitate” Marghita l-a întâlnit în acţiunile caritabile derulate în ultima perioadă în zona de nord a judeţului Bihor, în sprijinul persoanelor şi familiilor nevoiaşe. Detalii despre caz

Cu aceşti bani, Alianţa Comunitară “Umanitate” Marghita (ACUM) va suporta cheltuielile cu deplasările şi tratamentul femeii, se va îngriji de situaţia materială a copiilor şi va încerca să le renoveze casa, pentru a le oferi condiţii decente de viaţă”. Cei care vor să ajute o pot face și contactând Primăria Sălacea sau pe primarul Horvath Bela care și-a exprimat întreaga disponibilitate.

Sursa foto: bihon.ro

Mai multe detalii despre caz aici.

Sursa bihon.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here