A murit Nelu Ploieșteanu. Cântărețul era internat la Spitalul Floreasca, după ce s-a infectat cu COVID-19

0
1352
Sursa foto: cancan.ro

Cântărețul Nelu Ploieșteanu a încetat din viațăla vârsta de 71 de ani, după ce a pierdut lupta cu COVID-19.

Cunoscutul cântăreț a fost internat la Spitalul Floreasca, de la jumătatea lunii martie, după ce s-a infectat cu coronavirus. Starea de sănătate a artistului era una gravă, fiind intubat pe secția de terapie intensivă.

Vestea decesului a fost confirmată de SMURD pe Facebook: „Din păcate maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!” 

Ion Dumitrache, cu nume de scenă Nelu Ploieșteanu s-a născut la 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova, iar la doar şase ani, cânta la acordeon, ulterior a învăţat să cânte şi la pian. În 1970, s-a mutat în Bucureşti. A cântat ca acordeonist la Teatrul de revistă „Ion Vasilescu”, avându-l ca dirijor pe Ion Albeşteanu. În 1979 a făcut primul turneu în străinătate cu Ansamblul „Mugurelul” în Franţa, Italia, Belgia şi Olanda, urmat turnee în Italia, Spania şi Germania.

După 1990 a lansat 18 albume și a cântat între 1990 şi 1998 la „Şarpele roşu” şi la restaurantul „Perla” unde cânta şi în prezent. Cele mai importante colaborări le-a avut cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache. 

Dumnezeu să îl odihnească!

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here