Anglia: Teste COVID gratuite pentru toți adulții. Se vor putea testa de două ori pe săptămână chiar și cei fără simptome

0
841
Sursa foto: zf.ro

Anglia oferă posibilitatea adulților să se testeze de două ori pe săptămână, iar testele vor fi furnizate gratuit de către autorități.

Toți adulții din Anglia vor fi încurajați să se testeze de două ori pe săptămână, având în vedere că vor fi furnizate teste COVID gratuite chiar și pentru persoanele care nu prezintă simptome de coronavirus, relatează The Mirror.co.uk.

Boris Johnson a declarat că testarea regulată ar fi soluția pentru relaxarea restricțiilor.

Începând cu data de 9 aprilie, oricine dorește să-și facă un test COVID are acces gratuit la acestea.

Boris Johnson a mai spus că „S-au făcut eforturi masive pentru a opri răspândirea virusului. Pe măsură ce continuăm să progresăm în ceea ce privește vaccinul anti-COVID, dar și în ceea ce privește relaxarea restricțiilor, testarea rapidă regulată este mai mult decât importantă pentru a ne asigura că eforturile noastre nu au fost în zadar”.

Kituri care pot oferi rezultate în aproximativ 30 de minute vor fi disponibile gratuit la punctele de testare, farmacii și prin poștă. Testele sunt deja oferite școlarilor și familiilor acestora, precum și celor care trebuie să plece de acasă pentru muncă.

Criticii programului spun că riscă să devină o risipă de bani „scandaloasă”.

Măsura vine într-o perioadă în care premierul Boris Johnson urmează să se întâlnească cu cabinetul pentru a semna următoarea etapă de eliminare a restricțiilor, care prevede redeschiderea magazinelor neesențiale, precum și funcționarea teraselor, puburilor și restaurantelor, din 12 aprilie.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here