Tehnologia 5G poate fi folosită și în afara vitezei de download. Cercetătorii au făcut o descoperire revoluționară

0
724
Sursa foto: 5g.co.uk

Cercetătorii de la Georgia Tech au descoperit un nou mod de a folosi semnalele 5G.

Tehnologia 5G poate fi folosită și în afara vitezei de download. Uite. Cercetătorii de la Universitatea din Georgia au făcut o descoperire revoluționară.

Ei au reușit să alimenteze diferite device-uri wireless doar prin energie de la rețeaua 5G. Fără ca aceste device-uri să mai necesite baterii. Fără să fie necesară alinierea cu emițătorul. Practic, cu această tehnologie, device-urile vor putea să se încarce în aer liber. Nu doar smartphone-urile, ci și device-urile wearable sau cele interconectate din casele oamenilor.

Manos Tentzeris, profesor Georgia Institute of Technology: „Acest sistem poate fi cu ușurință integrat în hainele tale sau în configurațiile device-urilor portabile. Să monitorizeze glucoza, presiunea sângelui, să monitorizeze mineralele tale, cât ești de obosit. Iar totul poate să fie făcut fără baterie”

Cercetătorii au creat o antenă de mici dimensiuni care poate capta toată energia rețelei 5G. Fără să fie nevoie de linie directă către bază. Iar noua tehnologie a reușit să capteze de 21 de ori mai multă energie decât design-urile precedente.

Aline Eid, studentă PhD Georgia Institute of Technology: „Miliarde de device-uri înseamnă miliarde de baterii care sunt înlocuite încontinuu, abandonate, iar totul se răsfrânge asupra mediului. Dar dacă există energie care ne înconjoară? De unde poți să captezi energia și să o convertești în curent continuu? Da, aceasta este rețeaua wireless 5G care ne înconjoară”

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here