Scandalul de la Spitalul „Foișor” aduce coaliția de guvernare în clocot. Cîțu: „Dacă are onoare, să plece”

0
747
Sursa foto: bzi.ro

Coaliția României „Normale” PNL-USR Plus începe să fie tot mai șubredă. Scandalul recent de la Spitalul „Foișor” aduce noi tensiuni între premierul PNL, Vasile Cîțu și ministrul Sănătății, USR-Plus, Vlad Voiculescu.

Mult promovată în campania lui Iohannis, România „Normală” arată astăzi așa cum o știm cu toții: decizii luate haotic sau chiar neadoptate, val de proteste din partea românilor din toate domeniile, HORECA tot mai aproape de colaps, iar sistemul de învățământ joacă ping-pong cu viitorul copiilor, în sistem online, într-o țară cu localități fără curent. Cam asta e imaginea României Normale și Educate, promovate de Iohannis și guvernul său, aflat la cârma țării din noiembrie 2019.

Chiar dacă au pierdut alegerile parlamentare din 2020, noua coaliție formată din PNL-USR Plus-UDMR pare să fie tot mai șubredă pe zi ce trece. Cel mai recent scandal cu privire la mutarea în miez de noapte a pacienților operați sau în pregătire pentru operație de la Spitalul „Foișor” ne arată nu doar capacitatea redusă în a lua decizii pentru români, dar și haosul în care au înțeles să guverneze. Prim-ministrul Cîțu a dat de înțeles că nu îl mai vrea pe Voiculescu șef la Ministerul Sănătății. S-a ferit însă să îi spună pe nume. Asta după ce ieri un alt lider PNL, Rareș Bogdan a spus că s-a săturat de Arafat și Voiculescu.

Cîțu și Voiculescu au scos duminică armele. A organizat fiecare câte o conferință de presă, la aceeași ora – 4 după amiaza. Cîțu era Ciolpani, la centrul de comandă pentru lupta anti-Covid. În paralel, Vlad Voiculescu era la Ministerul Sănătății. Așa, au fost siguri amândoi că niciunul nu e obligat să-l asculte pe celălalt. Cîțu l-a criticat pe Voiculescu pentru imaginile rușinoase cu pacienți evacuați în noapte de la Spitalul Foișor, pentru că acesta să devină spital Covid.

Cîțu a fost întrebat cine ar trebui să demisioneze în această situație, iar răspunsul lui a fost: „Este vorba despre onoare aici. Să vedem dacă mai există onoare în România. Eu am spus și în ședința CNCCI: Nu cred că este normal, după ce se ia o decizie, să intervină prim-ministrul să vorbească și cu Primarul Bucureștiului, și cu managerul, și cu managerul DSP, să se implementeze decizia luată. Trebuie să înțelegem cu toții că avem un singur inamic: pandemia”.

Vlad Voiculescu a spus că discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt de un an, nu de câteva zile. Spitalul nefiind în subordinea MS, Ministerul Sănătății are „capacitate limitată de a trece peste decizia unui manager”.

Jurnalistul Sever Voinescu: „Când auzit cuvântul onoare rostit de un politician chiar și de un politician onest, vă sfătuiesc să zâmbiți. Să nu luați acest cuvânt important la adevărată lui dimensiune. Aici nu e vorba despre onoare, e despre Userism. Întrebarea este daca PNL mai suportă Userismul. Numesc Userism un partid extrem de agresiv în planul imaginii, un raport cu adversarii că să câștige puncte pe seama acestora, dar livrând relativ discutabil. Voiculescu este exponent de lux, pur a ceea ce eu numesc Userism. Întrebarea este daca PNL mai suporta Userismul sau nu. Vă aduc respectuos aminte că această coaliție este cam singura posibilă pentru PNL, e între ciocan și nicovală. Nu are de ales decât să înghită Userisme, USR știe asta și de asta este tot mai impertinent.”

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here