Primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson au ajuns în România

0
1003
Sursa foto: bbc.com

Primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson au ajuns, miercuri dimineață, în România, prin Vama Nădlac II.

Primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson au ajuns, miercuri dimineață, în România.

„În această dimineață, în jurul orelor 6.40, au intrat în țară primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II“, se arată în postarea făcută pe Facebook, ce conține și imagini cu momentul în care dozele sosesc în țară.

Până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson&Johnson).

Administraţia Naţională a Alimentelor şi Medicamentului (FDA) din Statele Unite ale Americii, precum şi Centrele de Control al Bolilor (CDC) anunţau, marți, oprirea vaccinării cu serul produs de Johnson&Johnson, după ce șase persoane au dezvoltat o tulburare rară de coagulare a sângelui.

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a spus că experiența SUA este extrem de importantă în privința utilizării vaccinului Johnson&Johnson, dar așteaptă recomandarea Agenției Europene a Medicamentului.

Statele Unite au pus pauză vaccinărilor cu serul Johnson and Johnson, pentru că un american a murit, în urma serului care se administrează într-o singură doză. Cei care merg la centrele de vaccinare sunt anunțați dinainte că nu vor primi Johnson and Johnson, dar pentru americanii de rând nu contează prea tare numele de pe sticluța serului.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here