Uniunea Europeană va da în judecată compania AstraZeneca

0
1706
Sursa foto: dw.com

Comisia Europeană se pregătește să inițieze proceduri legale împotriva producătorului de vaccinuri AstraZeneca, potrivit a cinci diplomați ai UE.

Comisia Europeană pregătește acțiuni în justiție împotriva AstraZeneca după ce nu a îndeplinit obligațiile de livrare a vaccinului. Scopul acțiunii este de a forța gigantul farmaceutic să livreze vaccinurile pe care le-a promis, au informat Reuters și Politico.

„Statele UE trebuie să decidă dacă participă. Este vorba despre îndeplinirea livrărilor până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru”, notează Reuters, citat de un oficial al UE.

AstraZeneca și-a redus livrările către UE cu două treimi, deoarece a fost îngreunată de problemele de producție și de obligațiile de livrare din alte țări. În schimb, UE s-a orientat tot mai mult către vaccinul Pfizer/BioNTech, deoarece aceste două companii și-au îndeplinit obiectivele de livrare.

AstraZeneca a stârnit furia Uniunii Europene încă din ianuarie, atunci când compania a recunoscut că nu poate livra blocului numărul de doze anticipate inițial. Până la sfârșitul primului trimestru, compania a livrat 30 de milioane de doze către țările UE, deși contractul prevedea 100 de milioane de doze, fapt pentru care campania de vaccinare din Europa a întâmpinat probleme.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here