Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății. Vezi cine este noul ministru de la USR Plus

0
1163
Sursa foto: digi24.ro

Medicul endocrinolog Ioana Mihăilă din Oradea a devenit noul ministru al Sănătăţii din România. Noul ministru și-a dublat veniturile din privat cu banii de bugetar!

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă în vârstă de 40 de ani, a fost investită în funcție miercuri la Palatul Cotroceni fiind o apropiată a lui Vlad Voiculescu și secretar de stat în Ministerul Sănătății. Noul ministru este medic endocrinolog și deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, iar în 2020 a candidat la Primăria Oradea din partea USR-Plus, însă a obţinut voturile a doar 3,03% din alegători.

Raportat la veniturile sale lunare, noul ministru își alocă un salar lunar minim pe economie de la propria clinică privată, de 14.400 lei PE AN, la care desigur își adăuga dividende de 137.000 lei anual. Per total, veniturile lunare ale noului ministru ajung la aprox. 2.500 de euro. Dacă ne raportăm la veniturile salariale din Oradea, putem spune că doamna ministru o ducea extrem de bine.

Apropiată a lui Vlad Voiculescu, ajunsă secretar de stat în Ministrul Sănătății, în mod cert a renunțat la salariul lunar minim pe economie de la clinică (evident nu și la dividende), însă primea și un salar de 16.000 lei net lunar. Ca ministru, Ioana Mihăilă va avea de la stat aproape 22.000 lei net lunar.

Rămâne de văzut cum va gestiona criza și problemele multe din sistemul sanitar românesc, fiind atât antreprenor de dreapta cu clinică privată, dar și angajat la stat.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here