Anul în care BMW crede că jumătate din mașinile vândute vor fi electrice

0
986
Sursa foto: google.com

Deși e o temă intens disputată, BMW a înaintat o variantă până la care jumătate din mașinile vândute la nivel global vor fi electrice.

Christopher Wehner, managing director pentru Asia în cadrul BMW Group, crede că în 2030 jumătate din mașinile vândute de compania germană la nivel global vor fi electrice.

În unele zone ale lumii, precum Asia, tranziția spre automobile electrice va fi mai lentă. Potrivit lui Wehner sunt țări, precum Bangladesh, în care oamenii abia acum fac tranziția de la un scuter la un automobil cu motor cu ardere internă.

La fel ca și alte companii germane, precum Volkswagen și Mercedes-Benz, BMW a făcut pași importanți în direcția automobilelor electrice. Compania a lansat deja modelul BMW iX, un SUV integral electric care concurează de la egal la egal cu vehiculele similare din oferta Tesla, liderul pieței.

Revoluția mașinilor electrice este susținută de planurile ambițioase ale unor guverne în lupta cu schimbările climatice. În 2020, dar și înainte, mai multe țări au anunțat planuri prin care doresc să devină neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.

Printre măsuri se numără și interzicerea comercializării de vehicule cu motoare tradiționale. Cel mai repede, acestea vor fi eliminate de pe piață în Norvegia, în 2025.

În SUA, președintele american Joe Biden a anunțat că va înlocui toată flota de vehicule federale cu modele electrice, urmând exemplul guvernului din Noua Zeelandă, care a adoptat o măsură similară.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here