Florin Cîțu: „Nu revenim la 1 iunie 100% la normalitate“

0
1117
Sursa foto: capital.ro

Deși vorbea inițial de revenirea la normalitate de la 1 iunie, vedem că în fapt a fost o glumă de 1 aprilie a premierului Cîțu.

Florin Cîțu a făcut declarații despre relaxarea măsurilor. „Astăzi începem să ne gândim la revenirea la normalitate“, a spus premierul la începutul conferinței de presă.

Le-am spus colegilor mei că săptămânal este în regulament să se întâlnească, dar pot avea ședințe extraordinare oricând și îi încurajez să se întâlnească oricând ca să putem să avem pe masă cât mai repede soluții pe care să le prezentăm public, pentru a ne pregăti pentru revenirea la normalitate. Prima fază a revenirii la normalitate este de la 1 iunie“, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a subliniat că „1 iunie nu înseamnă că vom reveni toți la normalitate, dar este un pas. Depinde de noi să revenim la normalitate“, reiterând faptul că doar vaccinându-ne putem reveni la normalitate: „O campanie de vaccinare de succes va aduce și revenirea la normalitate în România“.

Întrebat ce se va întâmpla concret de la 1 iunie, în condițiile în care Iohannis spunea că 1 iunie nu va fi data „relaxării totale“, Cîțu a răspuns: „Are dreptate președintele, am dreptate și eu. Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate. Nu revenim la 1 iunie 100% (la normalitate – n.r.). Asta este clar, dar vom arăta un prim pas, ce putem face când avem o rată de vaccinare de 35% și apoi putem să discutăm și de pașii următori“.

Este o condiționalitate. Nu se întâmplă fără vaccinare. Revenirea la normalitate nu se poate face fără vaccinare. Este singura soluție. Am fost închiși anul trecut și nu am revenit la normalitate, deci nu aceasta e soluția, soluția e să ne vaccinăm“, a mai spus Florin Cîțu.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here