DNA a demarat urmărirea penală în cazul chelneriței angajate pe un post de inginer la Apele Române. Șase persoane, puse sub acuzare

0
1202
Sursa foto: recorder.ro

Vă amintiți de investigația Recorder în care o chelneriță membră PNL a fost angajată drept inginer la Apele Române? DNA a început urmărirea penală a șase persoane, printre care și autointitulatul animal politic, Petru Avram, șeful ABA „Prut-Bârlad”.

DNA a început urmărirea penală în cazul Simonei Iancu, chelnerița angajată pe un post de inginer la Apele Române. Au fost puse sub urmărire penală șase persoane, printre care directorul Administrației Bazinale de Apă „Prut-Bârlad” Petru Avram și primarul și viceprimarul localității sucevane Vatra Moldoviței. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu, obținere de foloase necuvenite și complicitate la abuz în serviciu.

Simona Iancu este, de asemenea, acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Amintim că Simona Iancu a lucrat ca ospătăriţă, apoi a fost, pe rând, manager de cafenea, manichiuristă şi, vreme de trei zile, angajată la Primăria Vatra Moldoviţei . Tânăra pretinde a terminat Facultatea de Chimie a fost angajată pe post de inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

Inginerul Gabriel Mustățea a reclamat că tânăra a fost angajată fără concurs și că nu avea niciun fel de experiență în gestionarea inundațiilor, potrivit unei investigații Recorder.

„La data de 16 decembrie 2020, Iancu Simona-Elena a fost numită în funcția de administrator public în cadrul Aparatului de specialitate al primarului comunei Vatra Moldoviței (jud. Suceava), iar la data de 22 decembrie 2020, din acea funcție, a fost detașată ca inginer în cadrul ABA „Prut-Bârlad” Iași. Din cercetările efectuate în cauză până în acest moment, reiese că angajarea lui Iancu Elena-Simona la Primăria comunei Vatra Moldoviței ar avea un caracter fictiv, în sensul că, cei trei suspecți, primarul Saghin Virgil, secretara generală a comunei Boca Ana și directorul ABA „Prut-Bârlad” Avram Petru, dar și beneficiara demersurilor, suspecta Iancu Simona-Elena, ar fi avut de la început reprezentarea că aceasta din urmă nu va activa în cadrul Primăriei comunei Vatra Moldoviței, că angajarea acesteia ar fi doar rezultatul unor favoruri și că ar servi doar ca bază aparent legală pentru promovarea, prin detașare, în funcția urmărită de la început, respectiv cea din cadrul ABA „Prut-Bârlad” Iași”, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

Puteți citi integral comunicatul DNA aici.

Vă redăm investigația Recorder mai jos:

Sursa video: youtube.com

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here