Costel Alexe, pus sub control judiciar de DNA, nu renunță la funcția de președinte CJ Iași

0
616
Sursa foto: cubocanciiprinromania.ro

Costel Alexe a anunțat că se autosuspendă din funcția de președinte al PNL Iași, însă nu renunță la funcția de președinte al Consiliului Județean Iași. Liderul liberal este suspectat că a cerut și primit 22 de tone de tablă.

Sunt nevinovat și am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de lider al PNL Iași, transmite președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, suspectat că a cerut și primit 22 de tone de tablă.

Ieri, 27 aprilie, am fost invitat la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință că, în dosarul care mă vizează, am primit calitatea de inculpat, iar procurorii au dispus impunerea controlului judiciar. Sunt nevinovat și am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași“, anunță Costel Alexe.

El menționează că Partidul Național Liberal a susținut permanent lupta împotriva corupției prin toate măsurile pe care le-a luat nu doar de când este la guvernare, ci și când a fost partid în opoziție.

Și eu personal am susținut lupta împotriva corupției, am promovat integritatea în activitatea mea politică și așa voi proceda și de acum înainte. Am încredere că îmi voi demonstra nevinovăția în justiție, iar, până atunci, vreau să mă asigur că această nouă calitate pe care o am în dosar nu va afecta în niciun fel activitatea și imaginea filialei. Echipa PNL Iași este profesionistă, am muncit foarte mult să construim programul de guvernare și viziunea de dezvoltare a comunității și am reușit să obținem cele mai bune rezultate pentru PNL la ultimele cicluri electorale. Sunt un om de echipă, dar consider că este cel mai corect ca toate implicațiile pe care le produce acest dosar să le gestionez la nivel personal. Am încredere în colegii mei și știu că vor susține activitatea filialei și politicile liberale, astfel încât să păstreze pozitia PNL ca cea mai puternică formațiune politică județeană“, adaugă Alexe.

El precizează că va continua activitatea de președinte al Consiliului Județean.

Voi demonstra împreună cu echipa pe care am format-o că putem implementa programul de guvernare pe care l-au votat ieșenii și că administrația liberală este un exponent al schimbării în bine. Sunt încrezător că instanțele de judecată își vor face corect treaba, iar în final se va demonstra că sunt un om de bună credință“, conchide Costel Alexe.

DNA a anunțat în luna ianuarie că a început urmărirea penală față de Costel Alexe. Fostul ministru e suspectat că a cerut și primit 22 de tone de tablă în valoare de 103.000 lei. Tabla provenea de la un depozit neînchis, pentru care România a fost condamnată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here