Copil împușcat de fratele mai mare. Proprietarul armei a fost reținut

0
909
Sursa foto: cvlpress.ro

Vin informații de ultimă oră în cazul băiețelului de numai 5 ani din Mureș, împușcat din greșeală de fratele său cu arma unui pădurar, în timpul unui picnic cu familia.

Copilul de cinci ani a fost împușcat în piept chiar de fratele său de opt ani, în timp ce amândoi se aflau la picnic cu familia, într-o pădure din comuna Mădăraş din judeţul Mureş. Tragedia s-a produs în timp ce copiii se jucau în pădure, în timp ce rudele se aflau la picnic.

Printre adulții care se aflau la picnic era şi un pădurar care avea asupra sa o armă cu aer comprimat de 5,5mm. La un moment dat, copilul de opt ani ar fi luat-o, după ce fusese lăsat nesupravegheat, şi a început să se joace cu ea.

În jurul orei 15.10, martorii tragediei au efectuat primul apel la numărul unic de urgenţă 112. În timp ce se juca cu pistolul armat, băiatul de opt ani şi-a luat fratele mai mic la ţintă şi a apăsat trăgaciul. Alicele l-au lovit pe copil în piept, iar acesta a căzut la pământ.

Un echipaj SMURD a ajuns în scurt timp la faţa locului, însă toate eforturile depuse au fost în zadar. Copilul de cinci ani a fost declarat mort la faţa locului.

Nelu Toncean, bărbatul care deținea arma, a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta se afla în timpul liber. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, bărbatul a recunoscut că arma este a lui. 

Pe de altă parte, cei de la Ocolul Silvic Mureș spun că bărbatul era în timpul liber, iar arma nu aparținea instituției. Potrivit informațiilor, este vorba despre o armă cu aer comprimat, calibru 5,5. 

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here