Prima ţară care renunţă la vaccinarea cu Johnson & Johnson. Vezi motivul pentru care nu mai foloseşte serul

0
1092
Sursa foto: bbc.com

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a descoperit o legătură între vaccinarea cu Johnson & Johnson și apariția cheagurilor de sânge, motiv pentru care avem o primă țară care renunță la vaccinarea cu acest ser.

Danemarca a devenit luni prima ţară care a renunţat la vaccinarea cu serul de la Johnson & Johnson, relatează Reuters. Decizia vine din cauza faptului că există o legătură între vaccin şi formarea de cheaguri de sânge.

Luna trecută, Danemarca a anunţat ca renunţă şi la vaccinarea cu serul de la AstraZeneca, celălalt vaccin anti-Covid care are ca efecte adverse extrem de rare formarea de cheaguri de sânge.

„Beneficiile utilizării vaccinului anti-Covid de la Johnson & Johnson nu depăşsesc riscul posibilului efect advers”, a declarat autoritatea sanitără.

Programul de vaccinare din Danemarca va fi întârziat cu patru săptămâni ca urmare a renunţării la Johnson & Johnson.

Danemarca, care a vaccinat până acum 11,5% din populaţie, s-a redeschis treptat de la începutul lunii martie, datorită faptului că numărul de cazuri au fost în scădere. Restaurantele şi cafenelele sunt deschise la interior, iar spectatorii pot merge din nou pe stadion, la meciurile de fotbal.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a descoperit o legătură între vaccinarea cu Johnson & Johnson și apariția cheagurilor de sânge, în luna aprilie, dar a declarat că beneficiile depăşesc posibilele riscuri.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here