Italia a anunțat că nu mai așteaptă certificatul de călătorie UE și își redeschide turismul de luna aceasta

0
649
Sursa foto: ideipentruvacante.ro

Italia este pregătită să primească înapoi lumea, potrivit premierului italian Mario Draghi.

Din a doua jumătate a lunii iunie Certificatul Verde European va fi gata”, a declarat Draghi la o conferință de presă susținută marți dimineața după o întâlnire a miniștrilor turismului din țările G20. „Între timp guvernul italian va introduce un certificat verde național care va intra în vigoare începând cu a doua jumătate a lunii mai”, a anunțat acesta.

Deși acesta nu a oferit mai multe informații cu privire la viitorul certificat italian, cel mai probabil persoanele care vor dori să îl obțină vor fi nevoite să prezinte dovada că s-au vaccinat împotriva coronavirusului sau un test negativ pentru COVID-19 efectuat recent.

Miniștrii guvernului italian au declarat în mod repetat că vor să permită reluarea călătoriilor din afara Europei vara aceasta însă nu au oferit o dată fermă pentru reprimirea turiștilor din afara Uniunii Europene.

Toate persoanele sosite în Italia din interiorul UE trebuie să intre în carantină timp de cinci zile și să efectueze două teste pentru COVID-19. Cel mai probabil aceste cerințe vor fi eliminate odată cu introducerea certificatul verde de către autoritățile italiene.

„Lumea vrea să călătorească în Italia, pandemia ne-a forțat să ne închidem dar Italia este pregătită să primească înapoi lumea”, a declarat Draghi, adăugând că „este momentul să vă rezervați concediul în Italia, de abia așteptăm să vă urăm bun venit din nou”.Munții noștri, plajele noastre, orașele noastre se redeschid (…) și nu am niciun dubiu că turismul în Italia va fi mai puternic decât oricând altcândva”, a mai spus acesta.

Deși patronii din acest sector sunt nerăbdători să își redeschidă activitățile, guvernul lui Draghi a ezitat până acum să anunțe date ferme pentru relaxarea restricțiilor din cauza ratei încă ridicate a contagierilor și a vitezei relativ lente cu care avansează campania de vaccinare.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here