Coaliția Rogerius critică dur Primăria Oradea și RER

0
508
Sursa foto: oradeaindirect.ro

Coaliția Rogerius a lansat o serie de critici la adresă administrației locale orădene și a companiei RER, nemulţumiţi fiind de acţiunile celor două instituţii ce sunt îndreptate „împotriva cetăţenilor”.

„Zilele precedente au apărut în spațiul public orădean numeroase comunicate ale municipalității care din nou sfidează și ne sacrifică pentru prosperitatea societății RER, concomitent cu „amenzi” ce depășesc limitele legalității, pe care din păcate niciun consilier local, gazetar sau Blogger nu le-a observat.

În concret: Primăria Mun. Oradea se lăuda că împarte cu zecile amenzi și avertismente către asociațiile de proprietari în baza H.C.L. 861/29.10.2020, hotărâre ce trebuia anulată la începutul acestui an odată cu Hotarea judecătorească definitivă a Curții de Apel Oradea privind întreținerea spatiile verzi din jurul blocurilor din decembrie 2020. La aceea dată, primarul spunea că se va consulta cu juriștii instituției ce este de urmat… Se pare că au sărit peste aspectele
esențiale!

Iată prevederile HCL 861/2020 prin care „agenții” primăriei din nou și-au petrecut timpul profesional prețios cu distribuirea de amenzi PE NEDREPT către asociații de proprietari ca metodă de intimidare și răzbunare!

Reiteram faptul că Asociațiile de proprietari nu au posibilitatea și nici dreptul de a supraveghea & controla pe domeniul public, această sarcină revine (cui altcuiva?) administrației locale. Pe înțelesul „aleșilor locali” și ai specialiștilor Primăriei Oradea: știm că amenzile și avertismentele nu doar că nu se justifică, ci sunt doar o metoda de intimidare, fără vreun temei juridic, astfel încât vom fi nevoiți să ne căutăm dreptatea iarăși în instanță, și vom avea câștig de cauză din nou!

Iată o altă prevedere abuzivă : Secțiunea 5 . Îndatoririle administrației publice, față de operatorul de salubrizare. Art. 13(g): „Să aprobe anual tarifele serviciului de salubrizare, ajustate conform dispozițiilor legale” !? Art. 30 (4 ) ; (5) obligații ale asociației: „Să întrețină spațiile verzi, să depoziteze și să anunțe salubrizare, pe bază de comandă (prealabilă, cu 5 zile lucrătoare)”. În primul rând, legiuitorul a pus în competența administrației publice sarcina salubrizarii! 2. Nu poți pune o taxă, doar așa, cu dorința de a pedepsi, pentru nesupunere la semnarea unui contract, cu unicul prestator de salubrizare, în condiții evident nejustificate (schimbare de la kg cu volum (mc) și evident anti cetățeni! Până unde se poate accepta disprețul?! În 2018 ( prin hcl nr. 873) primarul de atunci și consilierii-păpușari au vrut să ne transforme și în grădinari (în tipul liber și nu numai), iar actualul edil-șef, fără nicio expertiză reală în
comunicarea cu cetățenii acestui oraș, vrea (ori se simte obligat…) să ne transforme în sponsori, garanție pentru profit major al RER și nu în ultimul rând în gunoieri de rând (contra cost astronomic)!

În privința taxei-pedeapsă ce era anunțată luna trecută de primar ca 17,26 lei/persoană, și înștiințarea tip fițuici având sigla RER cu această sumă, iată că bravii conducători ai orașului s-au simțit nevoiți săptămâna trecută să mărească taxa de sponsorizare la 27 lei, „din pix”!”

Sursa: comunicat de presă al Coaliției Rogerius

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here