Uniunea Europeană dă din nou în judecată AstraZeneca. De această dată cere și despăgubiri

0
294
Sursa foto: dw.com

Comisia Europeană dă din nou în judecată laboratorul anglo-suedez AstraZeneca și vizează obţinerea unor despăgubiri.

Uniunea Europeană dă din nou în judecată AstraZeneca și cere despăgubiri, după ce compania farmaceutică a întârziat din nou livrarea vaccinurilor anti-COVID, transmite Yahoo News.

AstraZeneca spune că a respectat contractul, iar decizia UE este neîntemeiată. Avocatul companiei farmaceutice a declarat marți că noul proces nu este necesar, având în vedere că există deja unul în curs.

Compania anglo-suedeza AstraZeneca s-a angajat inițial să livreze 300 de milioane de doze de vaccin din decembrie până la sfârșitul lunii iunie, dar a întârziat livrările, după ce a livrat doar 50 de milioane de doze de vaccin.

Avocatul UE a declarat în fața instanței că AstraZeneca ar trebui să livreze 120 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul lunii iunie – 90 de milioane în al doilea trimestru, în plus față de cele 30 de milioane de doze expediate la sfârșitul lunii martie.

Avocatul companiei farmaceutice a declarat că AstraZeneca nu este obligată să livreze întregul volum de doze stabilit în contract, deoarece s-a angajat doar să depună „efortul” pentru realizarea obiectivului.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here