Când ar trebui administrată a treia doză de vaccin anti-COVID? Răspunsul șefului Pfizer

0
1027
Sursa foto: dspbv.ro

O a treia doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer ar putea fi necesară pentru persoanele imunizate cu ambele doze. Aceasta ar putea fi administrată într-un interval de 8 până la 12 luni de la cea de-a doua doză.

Persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze ale vaccinului produs de Pfizer/BioNTech ar putea să aibă nevoie de o a treia doză.

Albert Bourla, directorul general al companiei Pfizer, a spus că a treia doză ar urma să fie administrată într-un interval de 8 până la 12 luni de la cea de-a doua doză, potrivit CNN.

„Și-au făcut doza a doua acum opt luni. E posibil să aibă nevoie de o a treia doză. Cred că din septembrie, octombrie, dar este ceva ce trebuie confirmat.

Iar autoritățile, în cazul de față CDC (Centrul pentru Controlul Bolilor, n.r.) trebuie să țină cont de ce aprobă FDA (agenția americană care autorizează produsele medicale, n.r.) și apoi să emită recomandări care să ofere americanilor cea mai bună protecție”, a spus Bourla.

Sursa citată menționează că Pfizer încă nu a finalizat studiul său privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin și că mai multe date ar urma să fie disponibile în următoarele 1-2 luni.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here