FĂRĂ carantină pentru cei care merg în Austria. Vezi ce trebuie să prezinți la intrarea în țară!

0
532
Sursa foto: schengenvisainfo.com

Austria a renunțat, începând de miercuri, să mai impună carantina pentru cei care intră în țară.

La granițe trebuie prezentat unul dintre următoarele acte, cuprinse în așa numita regulă 3-G: un certificat de vaccinare, un test PCR negativ sau un test de anticorpi care să arate că persoana a trecut prin boală și s-a vindecat. Dacă niciunul din aceste acte nu poate fi prezentat, cei care vin în Austria trebuie să facă un test COVID în termen de 24 de ore de la intrarea în țară.

Potrivit autorităților austriece, România face parte din grupa țărilor cu rate scăzute de infecție, la revenirea din care nu mai este obligatorie carantina. Astfel, românii pot merge în Austria, inclusiv în scopuri turistice, fără a mai fi puși în carantină, dacă prezintă un certificat de vaccinare, un test PCR negativ sau un test de anticorpi.

Un document de vaccinare emis în germană sau engleză este considerat drept dovadă a vaccinării. Certificatul de recuperare (testul de anticorpi), în germană sau engleză, reprezintă o confirmare că o persoană a trecut prin boală în ultimele 6 luni.

În ceea ce privește vaccinul cu care s-a făcut imunizarea, Austria recunoaște toate serurile care au fost aprobate de Agenția European pentru Medicamente (EMA) sau de Organizația Mondială a Sănătății. Astfel, vaccinul rusesc Sputnik V nu este valabil; în schimb, serul chinez Sinopharm, care a primit aprobarea de urgență de la OMS, este recunoscut.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here