Deputatul Ioan Mang după vizita la fabrica Ford: Lipsa unui sprijin REAL de la Guvern afectează nu doar firmele, ci mai ales angajații!

0
78
Sursa foto: Facebook.com/IoanMang

Președintele PSD Bihor, deputatul Ioan Mang, scrie într-o postare pe Facebook despre vizita făcută la uzinele Ford de la Craiova, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru industrii din Camera Deputaților.

„Ieri, 19 mai 2021, împreuna cu colegii din Comisia pentru Industrii si Servicii din Parlamentul României, am făcut o vizită de lucru la Întreprinderea Ford din Craiova. Cu aceasta ocazie am aflat de la conducerea acestei prestigioase întreprinderi care sunt problemele cu care se confrunta si ce propuneri de modificări legislative ar fi necesare pentru a se îmbunătăți activitatea firmelor din România.

La Ford Craiova lucreaza peste 6.000 de persoane, din care 3.000 au fost angajați In ultimii 3 ani, odată cu începerea producției la Ford Puma. A fost o vizită interesantă, iar astfel de vizite vor continua pentru a afla direct de la cei implicați care sunt nevoile economiei românești!”, a publicat pe pagina sa de Facebook, deputatul Ioan Mang.

Sursa foto: Facebook.com/IoanMang

Contactat de cei de la BihorNews.ro, Mang a subliniat că, din punctul său de vedere, guvernul actual a oferit și oferă mult prea puțin sprijin real firmelor de orice mărime, fapt care afectează grav bunăstarea muncitorilor angajați ai acestor firme:

„La Craiova nu vorbim doar de 6.000 de angajați direcți. Vorbim de toată industria pe orizontală, care există datorită acestei fabrici, de tot lanțul economic, care cuprinde alte mii de angajați, de faptul că multe dintre produse ajung la export și, nu în ultimul rând, de faptul că acei mii de oameni au familii.

Prin urmare, faptul că actuala putere plasează România acum, conform FMI, pe locul 124 în lume în ceea ce privește sprijinul real acordat firmelor și populației în pandemie – după ce acum câteva luni ne duseseră deja pe locul 114, duce la efecte catastrofale, resimțite nu doar de firme ci, mai ales, de angajați și de familiile lor.”

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here