A fost stabilit un acord între instituţiile UE privind certificatul COVID-19

0
267
Sursa foto: qmagazine.ro

Parlamentul European anunță că a fost stabilit un acord informal între instituţiile UE privind certificatul COVID-19. Certificatul digital UE Covid-19 ar urma să faciliteze călătoriile în spaţiul comunitar pe durata pandemiei.

Reprezentanţii Parlamentului European şi cei ai Consiliului Uniunii Europene au ajuns la un acord, joi, în ceea ce privește Certificatul digital UE Covid-19, care ar urma să faciliteze călătoriile în spaţiul comunitar pe durata pandemiei.

Anunțul a fost făcut de Parlamentul European.

Avem o înțelegere! Parlamentul, Consiliul și Comisia au ajuns la un acord cu privire la propunerea unui certificat digital Covid al UE, care va face călătoria în timpul pandemiei mai ușoară și mai sigură“, anunță Parlamentul European.

Acordul a fost obţinut în a patra sesiune de negocieri între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene, afirmă surse citate de Agenţia France-Presse. Informaţia a fost confirmată de oficiali europeni citaţi de cotidianul italian La Repubblica. La negocieri au participat şi reprezentanţii Comisiei Europene, instituţia care a iniţiat proiectul.

Parlamentul European şi Consiliul UE urmează să anunţe detalii despre soluţia în cazul certificatului digital, care ar urma să devină funcţional în iunie.

Sursa și mai multe detalii găsiți aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here