Vaccinarea anti-COVID ar putea deveni anuală, la fel ca cea antigripală

0
715
Sursa foto: ucsf.edu

Compania Pfizer a anunțat că se în considerare posibilitatea ca vaccinarea anti-Covid să devină anuală, la fel ca cea antigripală.

Albert Bourla, directorul general al companiei Pfizer, a declarat, într-un comunicat, că se ia în considerare posibilitatea ca vaccinarea anti-COVID să devină anuală, la fel ca cea antigripală.

Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească rapid în Europa și în lume: la mai mult de un an de la primele cazuri de contagieri, continuăm să ne îmbogăţim cunoștințele despre COVID-19 și lucrăm pentru a înţelege dacă, la fel ca în cazul gripei sezoniere, vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție”, a declarat într-un comunicat Albert Bourla, potrivit RaiNews.

Comisia Europeană a semnat joi cel de-al treilea contract cu societăţile farmaceutice BioNTech şi Pfizer, prin intermediul căruia îşi rezervă alte 1,8 miliarde de doze de vaccin în beneficiul tuturor statelor membre ale UE, în perioada cuprinsă între sfârşitul anului 2021 şi 2023, informează Executivul comunitar.

Noul contract prevede achiziţionarea a 900 de milioane de doze de vaccin actual şi de vaccin adaptat la variante, cu opţiunea de a achiziţiona alte 900 de milioane de doze.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here