Atât de mare e încrederea băncilor în guvernul Florin Cîțu că REFUZĂ să îl mai împrumute

0
50
Sursa foto: capital.ro

Premierul Florin Cîțu se bucură de un grad de încredere ridicat în rândul băncilor. Atât de mare este încrederea, că refuză să mai împrumute bani Guvernului României.

Ministerul Finanţelor (MF) a respins, joi, toate ofertele băncilor primite în cadrul licitaţiei pentru o emisiune de obligaţiuni de stat pe 61 de luni, prin care intenţiona să atragă 600 de milioane de lei, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.

Băncile participante la licitaţie au transmis oferte în valoare totală de 343,4 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna mai 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,2 miliarde de lei, din care 800 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,4 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, scrie Agerpres.ro.

La acestea se poate adăuga suma de 510 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 4,71 miliarde de lei, este cu 185 milioane de lei peste cea programată în aprilie 2021 (4,525 miliarde de lei) şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here