Începe „valsul DIMINUĂRILOR SALARIALE”! Premierul Florin Cîțu și ministrul Raluca Turcan „DESCHID nunta”

0
482
Sursa foto: aktual24.ro

Acuzații grave la adresa Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR! Premierul Florin Cîțu și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, ar urma să înceapă „valsul diminuărilor salariale”.

Sindicaliștii de la Publisind lanserază un atac dur la adresa Guvernului Florin Cîțu. Aceștia anunță că premierul Florin Cîțu și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, pregătesc diminuarea salariilor bugetarilor.

Sindicaliștii din Poliția Română susțin că ministrul Muncii „încă nu s-a hotărât între promisiunea că nu se taie salarii și amenințarea cu plafonarea sporurilor la maxim 20% față de 30% în prezent”.

Cîțu și Turcan deschid nunta. Valsul diminuărilor salariale

Pe 15 aprilie Guvernul Cîțu a aprobat Memorandumul care stabilește principiile care vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. In ziua imediat următoare, Raluca Turcan anunța ca în 30 de zile, ministerele de linie vor transmite propunerile privind politica de salarizare în sistemul public. Acest anunț ne-a dus cu gandul la consultări pe care ministerele le vor iniția cu organizatiile sindicale pentru a elabora aceste propuneri. Nu a fost cazul. În stilul acestui guvern, am continuat sa aflăm informații fragmentate doar din declarații de presă sau zvonuri.

Ministrul muncii încă nu s-a hotărât între promisiunea ca nu se taie salarii și amenințarea cu plafonarea sporurilor la maxim 20% față de 30% în prezent, ori certitudinea cu scaderea bazei de raportare a coeficienților de la 2500 lei la 2300 lei. Raluca Turcan încadrează ca fake news afirmațiile privind riscul de diminuare a unor salarii, dar nu încetează să arunce în spațiul public extreme ciudate descoperite prin cotloanele politice ale sectorului bugetar, cu salarii enorme sau sporuri fără număr. În același fel în care premierul României a suprasaturat spațiul public cu amenințări la adresa bugetarilor cu toate că el însuși nu se îndură încă să stopeze fluxul de numiri politice la vârf, în toate domeniile, pe posturi calde plătite cu bani grei și pe criterii care nu au legatură cu competența.

La distanță de peste o lună de la adoptarea Memorandumului pe modificare a salarizării din sistemul public, o adresă transmisă confederațiilor sindicale ne informează ca… încep consultări și cu iritanții de parteneri sociali, care nu se mai satură să ceară bani și sporuri. Căci fix în acest mod ne văd guvernanții actuali. Blocul Național Sindical va transmite componența delegației (titulari și supleanți) care va participa la întâlnirile organizate de MMPS. Federația PUBLISIND va avea reprezentanți pe toate domeniile de interes urmând să informam în timp real cu privire la aspectele care se vor discuta. Gheața va fi spartă luni pe 24 mai 2021 cu structura de apărare începând cu ora 14,00.

CALENDAR privind consultările pentru elaborarea noului cadru legal privind sistemul de salarizare a personalului plătit din fonduri publice

  • Anexa APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ȘI SECURITATE NAȚIONALĂ – 24 mai, orele 14.00-16.00
  • Anexa CULTURĂ– 25 mai, orele 14.00-16.00
  • Anexa ÎNVĂȚĂMÂNT (inclusiv cercetare) – 26 mai, orele 14.00-16.00
  • Anexa ADMINISTRAȚIE si FUNCȚII DE DEMNITATE PUBLICĂ (inclusiv ANSVSA si autoritati publice) – 27 mai, orele 14.00-16.00
  • Anexa JUSTIȚIE și CURTEA CONSTITUȚIONALĂ – 2 iunie, orele 14.00-16.00
  • Anexa SĂNĂTATE (inclusiv asistență socială) – 3 iunie, orele 14.00-16.00
  • AUTORITĂȚI/INSTITUȚII FINANȚATE INTEGRAL DIN VENITURI PROPRII-7 iunie, orele 14.00-16.00
  • Anexa DIPLOMAȚIE – 8 iunie, orele 14.00-16.00”, transmite Publisind.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here