Reacții în cazul Protasevici: Air France, KLM și Lufthansa suspendă zborurile peste Belarus

0
279
Sursa foto: indianexpress.com

Mai multe companii aeriene au suspendat zborurile care traversau spațiul aerian al Belarusului. Decizia vine în semn de protest față de deturnarea avionului Ryanair și arestarea activistului Roman Protasevici.

Primii care au anunțat această măsură au fost KLM și Lufthansa. Ulterior, și Air France a suspendat zborurile peste Belarus.

Air France a anunțat, într-un comunicat, că „a luat act de decizia Consiliului European” și că „va suspenda zborurile care traversau spațiul aerian al Belarusului, până la noi informații”.

Duminică, 23 mai, o cursă a companiei RyanAir a fost deturnată la Minsk, la comanda regimului Lukashenko, pentru arestarea activistului Roman Protasevici.

Liderii ţărilor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare au condamnat dur, în cursul reuniunii Consiliului European, atitudinea regimului din Belarus, care a forţat aterizarea unui avion pentru arestarea unui jurnalist disident, şi au exprimat susţinere pentru impunerea de noi sancţiuni.

Consiliul European condamnă puternic forţarea avionului Ryanair să aterizeze la Minsk pe 23 mai, prin periclitarea siguranţei aeronautice şi arestarea de către autorităţile din Belarus a jurnalistului Raman Pratasevich şi a partenerei Sofia Sapega”, anunţă Consiliul European, într-un comunicat, citat de MEDIAFAX.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here