Alocațiile copiilor nu vor mai crește în 2021. Ludovic Orban: „A existat deja o creștere la 1 ianuarie”

0
837
Sursa foto: digi24.ro

Alocațiile nu vor mai crește în 2021, potrivit liderului PNL, Ludovic Orban. Cu toate acestea, OUG 123/2020 prevede dublarea alocațiilor de stat, și ar fi trebuit majorate de la 1 iulie cu 20%.

Statul nu mai alocă bani pentru creșterea alocațiilor pentru că… nu mai are. O spune fostul premier Orban, șeful pe linie de partid al actualului prim ministru Cîțu.

Ludovic Orban spune că alocațiile vor rămâne cu creșterea de la 1 ianuarie. Cea programată pentru 1 iulie, cu 20%, nu este posibilă pentru că bugetul nu permite. E continuarea unei povești începute în urmă cu mai bine de un an. Ordonanța OUG 123/2020 prevede dublarea alocațiilor în 5 etape, până în 2022. A fost atacată de Guvern la Curtea Constituțională, dar CCR a respins contestația.

Punctul meu de vedere e simplu și clar, corespunde cu cel al domnului prim ministru. Și anume că trebuie adoptată forma din Senat, pentru că nu există spațiu bugetar pentru a mai putea susține încă o creștere de la 1 iulie. A existat creșterea de la 1 ianuarie, nu ne mai putem permite încă una. Și aici va trebui să consolidăm această decizie a coaliției, pe care am luat-o deja o dată.”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here