Protest cu tractoare în jurul Parlamentului. Fermierii se plâng de subfinanțarea domeniului

0
699
Sursa foto: observatordearges.ro

Subvențiile pentru fermieri au fost înjumătățite anul acesta față de 2020. Principala plângere a fermierilor este starea de subfinanțare actuală.

Principala plângere a fermierilor români este starea de subfinanțare cronică a agriculturii naționale. Nu vorbim doar de bugetul de stat, aici vorbim și despre banii europeni pe care fermierii riscă să îi piardă. Irigațiile au dispărut, depozitele regionale au dispărut, proiectele pentru acest an sunt întârziate”, a spus Vlad Macovei, reprezentant al fermierilor.

În 2020, fermierii au fost despăgubiți cu aproximativ 200 de milioane de euro, pentru culturile din toamna lui 2019.

Din păcate anul acesta datorită restricțiilor bugetare nu a fost posibilă despăgubirea la culturile înfințate în primăvara anului 2020. Oricâte despăgubiri vom acorda, dacă nu vom avea un sistem de irigații funcțional, nu vom reuși să depășim efectele schimbărilor climatice”, a explicat deputatul Emil Dumitru.

Cosmin Drăgoi, consultant pentru fonduri europene, spune că investițiile în agricultură trebuie neapărat incluse în PNRR.

„Cele două domenii, respectiv irigațiile și depozitele regionale, sunt esențiale pentru a crește competitivitatea României. Nu pot decât să îmi pun întrebarea de ce Comisia Europeană refuză să susțină investiții esențiale”, a explicat Cosmin Drăgoi, consultant fonduri europene.

Asociația Forța Fermierilor a anunțat, pe Facebook, că va organiza miercuri, de la ora 12.00, un marș de protest al tractoarelor în jurul Palatului Parlamentului.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here