Protestul elevilor din Oradea continuă. Inspectorul șef PNL este tot mai puternic contestat!

0
1776
Sursa foto: consiliulelevilorbihor.com

decizie a Inspectoratului Școlar generează revoltă în cel mai mare liceu din Oradea. Peste 200 de elevi și zeci de profesori au ieşit în curtea Colegiului Național „Emanuil Gojdu” pentru a-l susține pe directorul demis.

Florin Nicoară a fost îndepărtat de la conducerea liceului la sfârșitul săptămânii trecute de către inspectorat, după ce s-ar fi aflat că nu aplică toate măsurile de relaxare din scenariul verde.

Elevii și profesorii Colegiului Național „Emanuil Gojdu” nu înțeleg decizia Inspectoratului Școlar de a-l demite pe directorul Florin Nicoară. Spun că este unul dintre cei mai buni manageri pe care i-a avut instituția de învățământ, iar rezultatele elevilor sunt o dovadă în acest sens.

Anca Mile, actual director cu delegație: „Am fost întotdeauna foarte precauți, de când a început pandemia și nu vrem nici acum, chiar dacă lucrurile sunt într-o curbă descendentă, să riscăm nimic. Eu cred că un dialog între cele două instituții putea să prevină așa ceva”.

Joi, 27 mai a.c., peste 150 de elevii și părinți au organizat un marș prin centrul orașului până în fața Inspectoratului Școlar, cerând demisia inspectorului-general, Virgil Blage. Protestatarii s-au adunat, la prânz, în Piața Unirii din Oradea unde au purtat pancarte cu mesaje, precum: „Blage nu uita, va veni și ziua ta!”, Premianți și olimpici, batjocoriți, nu susținuți”, „Excelența, călcată în picioare”, Gojdiștii deținuți, își vor demnitatea înapoi”, „Elevii de la terase, olimpicii din ziare”, „În celulă sau pe terasă, gojdiștii protestează”, „Ăsta e vidul/Blage și Covid-ul”, „Gojdiștii protestează, puscăriașii nu se lasă”, „Gojdiștii pentru Nicoară”, „Uniți pentru Gojdu” etc.

Li s-au alăturat gojdiștilor elevi de la cele mai mari școli și licee din Oradea, și anume Colegiile Naționale Mihai Eminescu, Onisifor Ghibu, Iosif Vulcan, Școala Nicolae Bălcescu, dar și din județ, precum și Consiliul Județean al Elevilor Bihor. Elevii au fost susținuți de profesori și de părinți

Elevii au fost primiți pentru o discuție cu Blage, însă dialogul s-a transformat într-un monolog al inspectorului, nelipsind urletele, tipice dascălului dictatorial.

Sursa video: youtube.com

După întrevedere, elevii au dat publicității un comunicat cu privire la modul în care au decurs discuțiile:

„În data de 27.05.2021, după protestul de amploare din fața sediului Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Biroul Executiv al Consiliului Elevilor a participat la o întrevedere cu stimabilul Inspector General Virgil Blage. Dialogul intenționat de către echipa noastă, s-a transformat într-un MONOLOG lung și infinit, domnul Inspector spunându-ne să nu îl întrerupem, în ciuda faptului că acesta nu ne-a lăsat să vorbim aproape deloc, intervenind constant cu așa zisele „explicații”. După cum se poate observa și în videoclip, tonul unui om care se consideră dascăl este unul ridicat, acesta încercând de nenumărate ori să ne pună în diferite situații jenante, lucru inadmisibil pentru un conducător al învățământului bihorean. Ce este și mai surprinzător este ca domnul Blage nu a coborât nici măcar o secundă tonul, in ciuda presei care împânzea biroul instituției obosite și învechite. Pe lângă toate acestea, neîncetatele declarații se bat de mai multe ori cap în cap. Acesta a mai adus și acuze spiritului gojdist, murdărind din nou imaginea școlii noastre mult iubite. Atitudinea sa de superioritate continuă de „voi stați cu capul plecat și mă ascultați”, tipic fostului regim de altfel, ne-a determinat și mai mult să luăm o poziție clară, contracarând toate acuzațiile continue ale acestuia. Punctul culminant al întâlnirii a fost ieșirea nervoasă a domnului Blage în care a încercat să îl scoată din birou de Președintele CȘE Gojdu, Stefan Abrudan. Din nou, o tactică de intimidare josnică pentru un om cu o asemenea funcție în învățământ. Restul echipei formată din Cosmina Lit, Andrei Cosma, Iulia Costea și Ștefania Luncan nu s-a dat bătută și a continuat discuțiile, Ștefan nepărăsind biroul, chiar dacă „mult iubitul inspector” a cerut acest lucru strigând în fața unor simpli elevi care doar vor să își facă vocea auzită pentru a beneficia de un învățământ de calitate, lipsit de astfel de oameni care încurcă totul.În final, dorim să vă informăm ca nu ne vom opri aici. Așteptăm ca domnul Blage să își ceară public scuze pentru tot ce a declarat de-a lungul acestei săptămâni, dar și să își revizuiască deciziile, sperând că le va și gândi de data aceasta…Semnat, elevii fără cultură generală, leneși, din cafenele, dar în același timp ocupanții podiumurilor olimpiadelor naționale și internaționale, care sunt uniți împotriva unor astfel de oameni și instituții printr-un singur lucru: SPIRITUL GOJDIST.”

Sursa video: youtube.com/bihon.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here