Afaceri ilegale cu teste COVID. Statul german a decontat mii de teste antigen neefectuate

0
95
Sursa foto: texastribune.org

Germania subvenționează testarea COVID, astfel că două firme private au făcut câteva sute de teste pentru detectarea COVID 19, dar au declarat câteva mii. În Renania de Nord-Westfalia, nu există o limită a numărului de teste pe care le poate face o persoană pe săptămână.

Din testarea COVID, unii nemți au făcut o mega afacere. Dar nu una curată, arată o investigație de presă. Două firme private au făcut câteva sute de teste pentru detectarea COVID 19, dar au decontat de la statul german câteva mii, pentru că Germania subvenționează testarea.

Procurorii din orașul Bochum din vestul Germaniei au deschis o anchetă la o companie care face teste rapide antigen, pentru că se pare că au fost raportate mai multe teste decât în realitate. Ancheta mediatică comună a dezvăluit că guvernul german plătește 18 EUR (21,95 de dolari) pentru fiecare test gratuit pentru cetățeni.

Anchetatorii au fost alertați în urma articolelor din presa germană, care a informat că centrele de testare care aparțin companiei MediCan din statul Renania de Nord-Westfalia au emis cereri pentru sute de teste COVID care nu au fost efectuate. Polițiștii germani au realizat deja percheziții la birouri.

În Renania de Nord-Westfalia, nu există o limită a numărului de teste pe care le poate face o persoană pe săptămână, iar guvernul suportă factura, astfel încât cetățenii să poată primi un test gratuit. „Centrele de testare a cetățenilor” sunt disponibile pe scară largă în orașe.

Compania gestionează un total de 54 de centre în 36 de orașe, a informat ziarul Süddeutsche Zeitung. Jurnaliștii de investigație au descoperit că un centru din Köln a efectuat 70 de teste într-o singură zi, dar au susținut că au efectuat 977. Un altul din orașul Essen a înregistrat 1.743 de teste, deși au efectuat doar 550.

Proprietarul MediCan a negat acuzațiile, spunând că numerele false nu erau cele înregistrate la companiile de asigurări de stat. MediCan a declarat într-un comunicat că „testele efectuate în unele orașe cu mai multe locații sunt înregistrate în total”.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here