Noi detalii despre cazul uciderii afaceristului Ioan Crişan. Atacatorul ar fi străin şi a părăsit deja, teritoriul României

0
536
Sursa foto: aradobiectiv.ro

Anchetatorii au conturat deja câteva posibile scenarii cu privire la asasinatul care a zguduit România din temelii. Dispozitivul exploziv ar fi fost amplasat sub scaunul șoferului, iar în filmări apare un personaj misterior de negăsit.

Au trecut 36 de ore de la atacul cu bombă din Arad şi prind contur câteva scenarii. Dispozitivul exploziv ar fi fost amplasat sub scaunul şoferului, iar atacul a fost profesionist. Un personaj misterios apare în filmările de pe camerele de supraveghere, iar un eveniment, aparent fără nicio legatură cu maşina-capcană, ar putea fi cheia asasinatului. Numele afaceristului Ioan Crişan apare în cazul unui transport ilegal de ţigări, oprit de poliţişti şi sechestrat la începutul săptămânii.

Sursa foto: aradobiectiv.ro

Mihai Pitulescu, fost şef Investigaţii Criminale: Este un atac profesionist!

Cu o zi înainte de atac a mers la un service auto cu maşina personală. Mecanicii, dar şi alţi angajaţi au fost deja audiaţi.

Declaraţii au dat şi martorii exploziei, rude şi apropiaţi ai lui Ioan Crişan.

Au fost ridicate probe ale explozibilului folosit, dar şi bucăţile rămase din dispozitiv. Bomba ar fi fost pusă sub scaunul maşinii.

Mihai Pitulescu, fost şef Investigaţii Criminale: Eu cred că undeva între banchetele din spate şi cea din faţă, având în vedere şi explozia care a fost urmată de desprinderea plafonului.

Orele trec în defavoarea anchetatorilor. Tot mai multe voci susţin că atacatorul ar putea să nu fie român şi să fii părăsit deja ţara.

Valentin Sitaru, fost criminalist: Este foarte probabil ca el să fii stat acolo să se convingă dacă explozia şi-a atins scopul, dacă a ucis victima.

Toth Csaba, prefect Arad: Având în vedere distanţa foarte scurtă între punctele de frontieră şi Arad nu exlcud ca o persoană implicată să fii avut posbilitatea de a părăsi ţara.

Sursa foto: aradobiectiv.ro

Iar semne de întrebare ridică şi un martor cu geacă neagră, pălărie şi mască. Cel care a întors spatele şi a plecat imediat ce maşina a luat foc.

Imagini de pe camerele de supraveghere au fost ridicate de pe traseu, dar şi din faţa blocului unde Crişan locuia şi unde a avut maşina parcată în noaptea dinaintea atacului.

Vecină: Acum, parcarea e mare. Toată lumea trece pe aici, nu poţi să-l bănuieşti pe fiecare.

Afacerile pe care Ioan Crişan le avea ar fi putut să-i aducă sfârşitul. Un eveniment aparent fără legătură ar putea fi cheia asasinatului cu bombă.

Luni, poliţiştii din Arad au oprit un transport ilegal de ţigări şi au confiscat la Sâmbăteni peste 600 de baxuri. Transportul fie ar fi fost un pont oferit de Crişan către poliţişti, fie camionul care transporta ţigările a fost mutat, în mod misterios, în curtea societăţii lui de unde a disprut fără urmă. Asta ar fi stârnit duşmănii.

Mihai Pitulescu, fost şef Investigaţii Criminale: Există şi posibilitatea să fie un contract de asasinare. Printr-o explozie sunt foarte puţine probe examinate de aceea pot ajunge mai greu la autor. Firmele omului de afaceri apar în mai multe procese, în urma cărora a fost executat silit.

Dosarul de omor a fost preluat de Parchetul General, sub ancheta procurorului Romulus Dan Varga. De numele său se leagă dosarul dispariţiei Elodiei şi ancheta Hexipharma ce vizează dezinfectanţii diluaţi din spitale.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here