Medicul Mihai Craiu, despre vaccinul la adolescenți: „Au o probabilitate mult mai mare de a face o complicație rară a COVID”

0
395
Sursa foto: viata-medicala.ro

Medicul pediatru Mihai Craiu a vorbit la emisiunea Tema Zilei de la TVR despre vaccinul pentru adolescenți. Condițiile medicale de vaccinare a adolescenților sunt asemănătoare cu cele ale adulților, a spus cadrul medical.

Trebuie să ne aflăm în fața unui adolescent care nu este febril, să nu aibă semne de boală acută și să nu aibă contraindicații legate de istoricul de anafilaxie la una dintre componentele vaccinale.

Dar, în același timp, adolescenții, care nu sunt niște adulți în miniatură, spre deosebire de copiii mici, au o probabilitate mult mai mare de a face o complicație rară a maladiei COVID, care se numește sindrom inflamator multisistemic, care este la fel de severă ca și furtuna de citokine de la adulți (…) Unii adolescenți ar putea să facă forme mortale de COVID-19”, a declarat medicul pediatru, Mihai Craiu.

De la 1 iunie, copiii de peste 12 ani pot fi înregistrați în platforma națională de vaccinare. Iar de miercuri va începe efectiv administrarea dozelor.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here